آفات کشاورزی از کشورهای همسایه وارد کرمان میشوند
فارس/ مسئول تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان گفت: آفات و بیمارگرهای محصولات کشاورزی از خارج از کشور و سپس از طریق استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بهعنوان مبادی ورودی به کرمان وارد استان میشوند.
مهدی آزادوار، مسئول تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان اظهار کرد: با وجود همه تلاشهایی که انجام میشود تا عملکرد محصول کشاورزی را بالا ببرند، اما هرساله آفات بسیاری مهمان ناخوانده سفره کشاوزی هستند.
وی بیان داشت: یکسوم محصول کشاورزی از مزرعه تا سفره بر اساس آمار جهانی از بین میرود و این آمار در ایران و استان کرمان هم همین است.
آزادور با اشاره به اینکه کرمان از دیدگاه آفات و بیمارگرهای گیاهی یکی از استانهای استراتژیک است، ادامه داد: آفات و بیمارگرهای محصولات کشاورزی از خارج از کشور و سپس از طریق استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بهعنوان مبادی ورودی به کرمان وارد استان میشوند.
وی اضافه کرد: استان کرمان همیشهسبز با اقلیمهای متفاوت و محصولات کشاورزی متنوع و بذرهای جدید و شیوههای کشف جدید است که وقتی آفات و بیمارگرهای کشورهای همجوار وارد استان میشوند، بحران ایجاد میکنند.
مسؤول تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان با اشاره به اینکه هر سال آفت و بیماری گیاهی را داشتهایم، اضافه کرد: ما تحقیقات گیاهپزشکی را انجام میدهیم، اما عملیات اجرایی توسط سازمان کشاورزی و مدیریت حفظ نباتات انجام میشود.
آزادور ابراز داشت: بسیاری از آفات نوظهور ازجمله آتشک گلابی، کرم خراط، زوال مرکبات، پسیل آسیایی مرکبات و خشکیدگی خرما در سالهای اخیر به استان کرمان وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه 28 پروژه تحقیقاتی با هفت محقق فعال را در سال جاری در دست اجرا داریم، اظهار داشت: در معرض هجوم طبیعی آفات و بیمارگرها هستیم، اما اینکه بگوییم فعالیت بیوتروریسم در بخش کشاورزی استان را داریم، هیچ مستندی نداریم، اما آن را رد هم نمیتوان کرد زیرا این آفات یکسری جنگ افزارهایی است که در دنیا استفاده میشود.