خشکاندن آبهای راکد برای مقابله با پشه آئدس ضروری است
![خشکاندن آبهای راکد برای مقابله با پشه آئدس ضروری است](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/06/8a6b129d-37b6-4ae6-a2b2-a71128707d0c.jpeg)
ایرنا/ عضو هیئت علمی گروه بیماری های عفونی و فوکال پویینت درمان بیماری تب دنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از اصلی ترین و مهمترین عوامل پیشگیری از رشد و تکثیر پشه آئدس، بهسازی محیط و خشکاندن آبهای راکد است.
حمیدرضا کوهپایه، عضو هیئت علمی گروه بیماری های عفونی و فوکال پویینت درمان بیماری تب دنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: وجود آب های راکد، وجود تانکرهای ذخیره آب بدون درپوش در برخی منازل، در رشد و تکثیر پشه نقش مهمی ایفا میکنند.
وی بر آموزش به مردم و مشارکت اجتماعی در پیشگیری از تب دنگی تاکید کرد و افزود: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که درمان قطعی ندارد و درمان و مراقبتهای حمایتی در دوران طلایی با مصرف مایعات انجام می شود.
عضو هیئت علمی گروه بیماری های عفونی و فوکال پویینت درمان بیماری تب دنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: بیش از ۷۵ درصد افراد مبتلا به تب دنگی بی علامت، ۲۵ درصد علامت دار و ۲ درصد نیاز بستری پیدا می کنند همچنین میزان کشندگی بیماری کمتر از یک درصد است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در خصوص اهمیت موضوع بیماری های منتقله توسط آئدس مهاجم گفت: از طریق گزش این پشه سه بیماری، تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا انتقال پیدا می کند و هیچ کدام واکسن موثر و درمان قطعی ندارند.
خداداد شیخ زاده، گفت: تغییرات آب و هوایی که منجر به افزایش بارندگی، دما و رطوبت میشود باعث افزایش وفور و قلمرو ناقلان میشود و با توجه به همجواری سیستان و بلوچستان با کشور بومی این بیماری به ویژه پاکستان، این پشه در شهرستان چابهار استقرار یافته است.
وی بر روزگز بودن این پشه تاکید کرد و ادامه داد: بیشترین گزش در هنگام طلوع خورشید و غروب است و تخم این پشه در مقابل خشکی هوا می تواند تا ۴۰۰ روز زنده بماند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: از علایم شایع این بیماری تب، سر درد شدید، درد عضلانی، درد مفصلی، درد استخوانی، درد حدقه چشم، بی اشتهایی، استفراغ هست که در برخی موارد میتواند منجر به درد شدید شکم، خونریزی از قسمتهای مختلف، اشکال در تنفس، شوک و حتی مرگ شود.
وی بر اهمیت جغرافیایی بیماری تب دنگی تاکید کرد و افزود: با توجه به میزان بروز و مرگ و میر بالای بیماری تب دنگی در جهان و همسایگی ایران با کشورهایی که اپیدمی های بزرگ این بیماری را در سال های اخیر گزارش کردهاند، لزوم توجه به آن، نسبت به ۲ بیماری زیکا و چیکونگونیا از اهمیت بیشتری برخوردار است.