۱۱۴ طرح در مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمانشاه اجرا شد
ایرنا/ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: در سال جاری ۱۱۴ طرح تحقیقاتی در این مرکز هدفگذاری و به مرحله اجرا درآمده است.
جلال قادری، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه اظهار کرد: این تعداد طرح تحقیقاتی در زمینه های جنگل و مراتع، چغندر قند، حفاظت خاک و آبخیزداری، آب و خاک، علوم دامی، علوم زراعی و باغی، گیاه پزشکی، بررسی های اقتصادی، اجتماعی و ترویجی، بذر و نهال و تحقیقات دامپزشکی است.
وی یادآور شد: از مجموع طرح های تحقیقاتی امسال ۶۵ طرح ملی، هفت طرح مشترک، ۶ طرح مستقل، ۱۰ طرح خاص استانی ، چهار طرح تحقیقاتی و ترویجی و ۲۲ طرح خاص ملی هستند مدت زمان اجرای طرح ها یک تا سه سال و برخی هم ممکن است مانند طرح های باغات تا پنج سال هم به طول انجامد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال جاری ۱۹ طرح خاتمه یافته است افزود: طرح های ملی توسط موسسات مادر در تهران با همکاری ما براساس مشکلاتی که وجود دارد به استان ها برای اجرا ابلاغ و اعتبار آن نیز توسط خود آنها تامین می شود و طرح های استانی و خاص نیز براساس مسایل و مشکلات استان تهیه و تدوین می شود.
قادری، مهمترین رسالت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را تامین امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: مهمترین مولفههای امنیت غذایی، افزایش تولیدات کشاورزی، بهرهوری مصرف نهادهها، حفظ ذخایر ژنتیکی و انتقال دانش فنی و مهارتآموزی به بهرهبرداران است.
وی با اشاره به اجرای برخی طرح های شاخص در این مرکز گفت: یکی از طرح های مهمی که در این مرکز به اجرا گذاشته شده است انجام تحقیقات کاربردی به منظور افزایش دوقلوزایی در گوسفند سنجابی است که محققان این مرکز توانستند با روش های مدیریت تغذیه ای و تلفیق دانش بومی و آکادمی، میزان درصد دو قلوزایی را در نژاد گوسفند سنجابی از ۱۷ درصد به ۶۰ درصد رسانده و با مدیریت صحیح تغذیه آغوز، از مرگ و میر بره ها، پیشگیری کنند.
قادری با اشاره به توسعه زراعت چغندر پاییزه در مناطق گرم استان نیز اضافه کرد: یکی از طرح های مهم تحقیقاتی استان توسعه کشت چغندر قند پاییزه در مناطق گرمسیری استان بود که موجب کاهش ۱۰ میلیون متر مکعبی آب و افزایش ۱۵ هزار تنی تولید شکر در کارخانههای قند استان میشود.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تولید هسته های بذری گندم آبی را به عنوان مهمترین و استراتژیک ترین محصول زراعی به میزان ۵۵۰ تن در این مرکز عنوان کرد و گفت: فعالیت های پژوهشی و تولیدی مرکز تحقیقات کشاورزی سبب شده است که طی سالیان اخیر هسته های بذری مورد نیاز استان بخوبی تامین شود و گاهی اوقات نیاز استان های همجوار به هسته های بذری گندم آبی نیز تامین شود.
وی با اشاره به معرفی سه مورد گندم به نام های شایان، کیان و همتا توسط این مرکز تحقیقاتی در سال جاری افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در چند سال اخیر توانسته در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی با معرفی ارقام جدید گندم نان گامهای موثری در زمینه جهش تولید و خودکفایی در این محصول استراتژیک بردارد.
قادری انجام پژوهش های کاربردی برای حفظ و احیای جنگل های زاگرس، همکاری با سایر دستگاه ها برای ارایه آموزش های تخصصی مرتبط با حوزه کشاورزی، همکاری و ایجاد بستر لازم برای فعالیت شرکت های دانش بنیان ، ارایه ۳۶ مورد مقاله علمی و تالیف ۱۵ مورد کتاب توسط محققان این مرکز و برگزاری فعالیت های آموزشی و ترویجی و کارآموزی همچنین ارایه مقالات به همایش های علمی را از دیگر فعالیت های این مرکز در سالجاری عنوان کرد.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.