نماد آخرین خبر

مرهمی بر زخم‌های حاشیه شهر بیرجند؛ از کارگاه مدرسه‌سازی تا انقلاب ساخت مسکن

منبع
مهر
بروزرسانی
مرهمی بر زخم‌های حاشیه شهر بیرجند؛ از کارگاه مدرسه‌سازی تا انقلاب ساخت مسکن

مهر/ هر چند حاشیه شهر بیرجند از مشکلات زیادی رنج می‌برد ولی در راستای عدالت اجتماعی اقدامات عدیده ای در این مناطق انجام شده است.

انقلاب اسلامی که به پیروزی رسید در همان یک سال اول، نهادهایی شکل گرفتند که هدفشان کاهش محرومیت در کشور و رسیدگی به وضع حاشیه‌نشینان و مستضعفان بود.

کمیته امداد، جهاد سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نمونه‌ای از این نهادها هستند.

همه این موارد نشان می‌دهد که نظام اسلامی به طور جدی و نه در قالب شعار به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی بوده است و نشانه‌های آن را در روستاها و حاشیه شهرها به وضوح می‌توان دید که یک مصداق آن تلاش برای بهبود وضعیت روستاهای حاشیه شهر بیرجند است.

وقتی سخن از روستاهای حاشیه شهر بیرجند می‌زنیم مقصود امیرآباد، حاجی آباد، حسین آباد سادات، چهکند و دستگرد است که مردم این مناطق همواره از مشکلات عدیده‌ای چون ساخت و سازهای غیر مجاز، خانه‌های غیرایمن و کمبود فضاهای آموزشی رنج می‌برند.

در وهله اول اقدامات انجام شده برای خانه دار شدن مردم روستاهای حاشیه شهر بیرجند را پیگیری می‌کنیم.

آمار خانه سازی در حاشیه شهر بیرجند با تسهیلات بنیاد مسکن

قاسم تنها مدیر کل بنیاد مسکن خراسان جنوبی در زمینه ساخت مسکن در حاشیه شهر بیرجند اظهار کرد: از سال ۸۴ تا به امروز در روستای امیرآباد ۵۱۵ واحد مسکونی، در حاجی آباد ۸۰۶ واحد مسکونی و حسین آباد سادات نیز ۱۹۰ واحد مسکونی با تسهیلات و کمک بنیاد مسکن ساخته شده است.

وی بیان کرد: همچنین در دستگرد از دیگر مناطق حاشیه‌ای شهر بیرجند ۷۱۱ واحد مسکونی با تسهیلات و کمک بنیاد مسکن ساخته شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی یادآور شد: بنیاد مسکن از همان ابتدا با هدف کمک به خانه دار شدن محرومان شکل گرفت و در تمام سال‌های فعالیت نیز تلاش کرده در این زمینه با اعطای تسهیلات مناسب و تخصیص زمین و سایر اقدامات و.. به روستاییان کمک شایانی بکند.

تنها با اشاره به اینکه سرریز جمعیت بیرجند به روستاهای اطراف می‌رود، گفت: از این جهت گاه شاهد ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه شهر بیرجند هستیم.

اقدامی برای جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در حاشیه شهر

وی یادآور شد: توصیه ما بر این است که بزرگواران به صورت قانونی و در طرح با استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در قالب تسهیلات مسکن روستایی استفاده کرده و در این مناطق به صورت قانونی اقدام به مسکن سازی بکنند تا در آینده برای آنان مشکلی به وجود نیاید.

در سال‌های اخیر بسیاری از مردم به روستاهای حاشیه شهر بیرجند چون امیرآباد و حاجی آباد رفته‌اند و جمعیت این مناطق افزایش فوق‌العاده‌ای داشته است در حالی که مدارس و فضاهای آموزشی در اندازه این حجم از جمعیت نبوده است.

اما عدالت اجتماعی برخواسته از انقلاب اسلامی نسبت به این معضل بی توجه نبوده است و اقدامات فوق‌العاده‌ای در زمینه مدرسه سازی در حاشیه شهر بیرجند انجام شده است.

حاشیه شهر بیرجند تبدیل به کارگاه مدرسه سازی شده است

حامد رخسار پور مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی اظهار کرد: از سال گذشته ساخت یک مدرسه ۱۲ کلاسه را در چهکند شروع کرده‌ایم که اسکلت و سقف خورده است و دیوارها باید اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته ساخت دو مدرسه ۶ کلاسه را در حاجی آباد شروع شده است، گفت: در مجموع در حاجی آباد از سال گذشته تا الان سه مدرسه ۶ کلاسه افتتاح شده است که البته یک مدرسه قبل ساخته شده و در یک سال گذشته افتتاح شده است.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان جنوبی بیان کرد: در روستای امیرآباد از حاشیه‌های شهر بیرجند نیز دو مدرسه ۱۲ کلاسه را در حال تکمیل هستیم.

رخسار پور با اشاره به اینکه در حال تکمیل یک مدرسه ۶ کلاسه در شمس آباد هستیم، ادامه داد: در روستای دستگرد یک مدرسه ۱۲ کلاسه را در حال تکمیل هستیم و در همین دستگرد یک مدرسه ۶ کلاسه اسکلت آن خورده است و ان‌شاءالله آن نیز تکمیل خواهد شد.

سهم ۹۰ درصدی حاشیه شهر از مدرسه سازی در بیرجند

وی بیان کرد: در مجموع در بیرجند ۱۳۰ کلاس در حال ساخت داریم که ۹۰ درصد آنان در حاشیه شهر بیرجند است چرا که در وهله اول حاشیه شهر به ایجاد فضاهای آموزشی بیشتر نیاز دارد و از طرف دیگر هم در خود شهر بیرجند زمین آموزشی برای ساخت مدرسه نداریم.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان جنوبی یادآور شد: با ساخت و تکمیل این کلاس‌های درس تا حدود زیادی مشکلات حاد آموزشی شهرستان بیرجند رفع می‌شود و مدارس دو شیفته سبک‌تر می‌شود و در بسیاری از مدارس تراکم کلاسی پایین خواهد آمد.

وی با تأکید بر موضوع عدالت آموزشی گفت: در راستای عدالت آموزشی ما سرعت بخشی به پروژه‌ها در مناطقی که سرانه فضای آموزشی آنان کمتر است را پیگیری می‌کنیم که شهر بیرجند و روستاهای حاشیه آن از این مناطق هستند.

توجه به مناطق روستایی در پروژه‌های دهه فجر سال جاری نیز خود را نشان داده است به گونه‌ای که سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی در نشست خبری اظهار کرد: ۶۱ درصد پروژه‌های دهه فجر در روستاهای استان افتتاح می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی به افتتاح ۶۶۷ پروژه روستایی که ۶۱ درصد پروژه‌های دهه فجر است، اشاره کرد و گفت: ۴۱۸ پروژه شهری هم که ۳۹ درصد پروژه‌های دهه فجر است، در شهرهای استان به بهره برداری می‌رسند.

به گفته وی همچنین ۳۲ پروژه دهه فجر در روستاها و ۷ پروژه در شهرها کلنگ زنی می‌شوند.

هرچند هنوز در شهر و روستای ما مشکلات فراوانی وجود دارد ولی اگر به اقدامات انجام شده نگاهی بیندازیم بی شک با امیدواری و قدرت بیشتری در راستای رفع معضلات قدم برخواهیم داشت.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today