استان مرکزی هیچ زیرساختی در حوزه پیری جمعیت و سالمندان ندارد!
![استان مرکزی هیچ زیرساختی در حوزه پیری جمعیت و سالمندان ندارد!](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/11/b8770cab-9a60-408c-abc6-554de4c68260.jpeg)
ایسنا/ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: استان مرکزی هیچ زیرساختی در حوزه پیری جمعیت و سالمندان ندارد.
سیدمحمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استان مرکزی هیچ زیرساختی در حوزه پیری جمعیت ندارد و پیر شدن آن و تدارک ندیدن زیرساختهای مورد نیاز هزینههای اجتماعی و اقتصادی متعددی را متوجه خواهد کرد، از طرفی باید اقدامات عاجلی برای کاهش سرعت پیری جمعیت انجام داد.
وی با بیان اینکه استان مرکزی دومین استان سالمند کشور است، اضافه کرد: سالمندی جدید با سالمندی قدیم تفاوت دارد. در گذشته به دلیل موقعیتهای اجتماعی که در خانوادهها حاکم بود فرزندان فرصت کافی برای ارائه خدمات عاطفی، جسمی و مراقبتی داشتند، اما امروزه به دلیل مشکلاتی که اکثر خانوادهها با آن مواجه هستند، میبینیم که اکثر سالمندان تنها هستند و معمولا خودشان به تنهایی از خود مراقبت میکنند.
وی بیان کرد: سالمندان با شرایط جسمی مناسب برای طی کردن اوقات فراغت نیاز به برخورداری از زیرساختهایی دارند که از حیث سالمندی ایمن باشد و از شرایط لازم برای سالمندان برخوردار باشد. به عنوان مثال در استان مرکزی پارکی که زیرساخت مناسب و محیط ایمن برای سالمندان جهت گذراندن اوقات فراغت داشته باشد، وجود ندارد و متأسفانه در فصل بهار یا تابستان سالمندان شهر اراک در میدان شهدا یا پارکهایی که فضای نشستن مناسب ندارد و محیط ایمن برای فرد سالمند نیست، مینشینند و ساعات خود را در آنجا سپری میکنند.
بیماریهای سالمندی و کمبود زیرساختهای مورد نیاز
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت با بیان اینکه بخش اعظمی از جامعه سالمندی از بیماریهای مختلف رنج میبرند، تاکید کرد: در حوزه بهداشت و درمان هم کلینیکهای مختص درمان سالمندان احداث نشده و متأسفانه بخش دولتی و خصوصی در بخش مراقبت سالمندان زیرساختهای بهداشتی و درمانی را ایجاد نکرده است. زمانی که یک سالمند نیاز به مراقبت دارد و به مراکز درمانی خصوصی یا دولتی و حتی برخی مطب پزشکان مراجعه میکند از کمترین امکانات نظیر آسانسور و پارک خودرو محروم است و بعضا به دلیل مشقتهایی که متحمل میشود از انجام مراقبتهای درمانی منصرف شده و پیاده رفتن هم برایش دشوار است.
وی با بیان اینکه نبود زیرساختهای بهداشتی، درمانی و اوقات فراغت و نبود سرای سالمندان مهمترین چالشهای جامعه سالمندی استان مرکزی است، گفت: از آنجا که در جامعه امروزی، بسیاری از سالمندان از مراقبت اعضای خانواده خود محروم هستند لازم است زیرساختهای استاندارد و متناسب با نیازهای جامعه سالمندی فراهم شود تا دغدغهای در این خصوص وجود نداشته باشد. البته اخیرا احداث سرای سالمندان در منطقه خانهمیران توسط خیرین در حال انجام است که بخشی از آن به بهرهبرداری رسیده و برای تکمیل آن باید خیرین مشارکت کنند.