نقش مهم کشاورزی سیستان و بلوچستان در پویایی اقتصاد کشور
ایسنا/ هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.
سیستان و بلوچستان در بخشهای مختلف کشاورزی به ویژه صنایع تبدیلی و مشاغل خانگی دارای ظرفیتهای بیبدیل است که با بهرهگیری از آن علاوه بر توسعه اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال میتواند ارزآوری مناسب برای کشور را به ارمغان آورد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان میتواند به عنوان مهمترین بخش در عرصههای اقتصادی کشور ایفای نقش کند.
منصور بیجار افزود: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیتهای زیادی است، باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین پتانسیلهای توسعه و رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در استان است.
وی ادامه داد: ارتقای سلامت جامعه با تأمین محصولات سالم و ارگانیک امکانپذیر است و ارتقای سلامت محصولات تولیدی با ارتقا دانش تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی محقق خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه استان چهار فصل سیستان و بلوچستان با وسعت بیش از ۱۸ میلیون هکتار وسیعترین استان کشور است، بیان کرد: از این وسعت فقط ۵۲۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد.
دهمرده گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی بیش از چهار میلیون تن محصولات زراعی، باغی، شیلاتی، دامی، جنگل و مرتع تولید میشود و در صورت توسعه زیرساختها و بهکارگیری فناوریهای نوین و دانش بنیان در ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی، میزان تولیدات تا دو برابر قابل افزایش است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از افزایش ۱۳۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: چهار میلیون و ۳۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی امسال در استان برداشت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۳۰ هزار تنی را نشان می دهد.
دهمرده افزود: این استان دارای ۵۲۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت است که از این سطح سالانه بر حسب میزان آب تخصیصی بین ۴۵ تا ۷۰ درصد به زیر کشت محصولات زراعی و باغی میرود و بخش کشاورزی زمینه فعالیت حدود ۱۷۰ هزار بهره بردار را در سیستان و بلوچستان فراهم کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین رشد و گسترش چشمگیر کشت گلخانهای در استان از دیگر ظرفیتهای متنوع بخش کشاورزی به شمار میرود به گونهای که خیار، گوجه فرنگی، گل و گیاه زینتی، توت فرنگی، آناناس و موز از محصولات گلخانهای است که قابلیت تولید و کشت در گلخانه را داشته و چند بار برداشت آنها در سال مزیت مناسبی برای عرضه به بازارهای مصرف کشور محسوب میشود.
وی شاخصترین محصولات باغی سیستان و بلوچستان را خرما با سطح ۶۸ هزار و ۹۱۳ هکتار و موز با ۱۲ هزار و ۴۰۹ هکتار عنوان کرد و گفت: مهمترین برنامههای استانی در این حوزه شامل خودکفایی در تولید گوشت و مرغ، خودکفایی کشور از موز و تغییر الگوی کشت از فضای باز به بسته برای افزایش راندمان تولید است.