راهاندازی واحد گوگردزدایی در پالایشگاه ۱۴ پارس جنوبی
![راهاندازی واحد گوگردزدایی در پالایشگاه ۱۴ پارس جنوبی](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/13/dbaf7208-54f3-4166-a56c-2da1efe8a392.jpeg)
صدا و سیما/ مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: واحد گوگردزدایی در پالایشگاه ۱۴ پارس جنوبی راهاندازی شد و طرح استحصال گوگرد نیز از روز گذشته آغاز شده است.
حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت اظهار داشت: راهاندازی این واحد به پاکی محیط زیست و کاهش آلایندگی در این منطقه کمک میکند.
هدف از راهاندازی واحد بازیافت گوگرد پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی حذف ترکیبات گوگرد از مشعلهای پالایشگاه این طرح، صیانت از محیط زیست منطقه و تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد است.
معاون طرحهای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس گفت: هدف از راهاندازی واحد بازیافت گوگرد پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، حذف ترکیبات گوگرد از مشعلهای پالایشگاه این طرح در راستای صیانت از محیط زیست منطقه و تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد است.
حمیدرضا مسعودی افزود: در راهاندازی این واحد، بیش از ۱۸۳ هزار مترمکعب عملیات خاکبرداری، بیش از ۳۴ هزار مترمکعب بتنریزی، بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ تن نصب سازه فلزی، بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ تن نصب تجهیزات، ۳۰۳ هزار اینچ قطر لولهکشی و حدود ۵۰۰ کیلومتر کابلکشی انجام شده است.
وی یکی از شاخصههای بهرهبرداری از واحد ۱۰۸ پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را در مقایسه با سایر پالایشگاههای گازی این میدان مشترک، تکمیل و راهاندازی همزمان بخشهای پنجگانه بازیافت گوگرد عنوان کرد و گفت: این واحد با همکاری متخصصان شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرمای طرح، شرکت مپنا به عنوان پیمانکار، شرکت اکسیر به عنوان پیمانکار اجرایی و شرکت پی. او.ام. سی به عنوان پیمانکار راهاندازی واحد با سرمایهای بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار به بهرهبرداری رسیده است.
فاز ۱۴ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی و تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی به بهرهبرداری رسیده است.
اجرای این طرح با سرمایهای بالغ بر ۵.۲ میلیارد دلار به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشینسازی اراک واگذار شده است.