شناسایی ۷۰ بیمار مبتلا به سرخک در هرمزگان

ایرنا/ معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۷۰ نفر مبتلا به بیماری سرخک در این استان شناسایی شد.
دکتر یحیی میرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: از ابتدای سال گذشته تاکنون، طی فرآیند نظارت بر بیماریهای تبدار، ۲۸۳ مورد بیمار مشکوک به سرخک در استان شناسایی شد که از این تعداد، ۷۰ مورد بهطور قطعی به بیماری سرخک مبتلا بودند.
وی بیان کرد: این موارد در شهرستانهای بندرعباس، جاسک، قشم، میناب، بشاگرد، بندرخمیر و رودان گزارش شده است و بیشترین مبتلایان از جمعیت حاشیهنشین و افرادی است که فاقد سابقه واکسیناسیون بودهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: تنها دو کودک با سابقه دریافت واکسن ضد سرخک به این بیماری مبتلا شدهاند.
دکتر میرزاده اضافه کرد: در راستای شناسایی سریع و بیماریابی موارد تماس، پیگیریهای لازم انجام شده و بازدید از بیش از ۱۴ هزار خانوار در سطح استان صورت گرفته است و در این فرآیند، آموزشهای ضروری به خانوارها ارائه و یکهزار و ۶۵۴ دوز واکسن تکمیلی یا تاخیری طبق دستورالعملهای کشوری به افراد در تماس با مبتلایان تزریق شده است.
وی در خصوص وضعیت پوشش واکسیناسیون در هرمزگان خاطرنشان کرد: پوشش واکسیناسیون در این استان همچنان بیشاز ۹۵ درصد است و هدف ما این است که هیچ تأخیری در واکسیناسیون هیچیک از کودکان و افراد در معرض خطر نداشته باشیم و واکسیناسیون بهموقع در همه مناطق استان بهویژه در مناطق حاشیهای بهطور کامل انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به مسری بودن بیماری سرخک تصریح کرد: هر بیمار مبتلا به سرخک میتواند موجب ابتلای ۸ تا ۱۰ نفر دیگر شود. بنابراین، واکسیناسیون مهمترین سد حفاظتی در برابر این بیماری است و باید پوشش واکسیناسیون در سطح بالایی باقی بماند تا از شیوع و گردش ویروس جلوگیری شود.
میرزاده اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون هیچ مورد مثبتی از بیماری سرخک در استان گزارش نشده است، که این نشاندهنده تأثیر اقدامات پیشگیرانه و واکسیناسیون بهموقع از گذشته تا کنون در کنترل وضعیت بیماری در استان بوده است.
وی تأکید کرد: آمار و وضعیت بیماران مشکوک و قطعی بیماری سرخک بهطور روزانه تحت رصد دقیق وزارت بهداشت قرار دارد و معاونت محترم بهداشت وزارت بهداشت و مدیر محترم بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در جریان کامل وضعیت و میزان ویروس و بیماری در استان هستند. در صورت صلاحدید و دستور وزارت بهداشت، پوشش واکسیناسیون بوستر در گروههای مختلف بهطور هدفمند و محدود انجام خواهد شد و با این حال، تا این لحظه، با توجه به شرایط پایدار بیماری و پوشش واکسیناسیون بالا، نیازی به دوز تقویتی مشاهده نشده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: تجویز دوز بوستر بهصورت همگانی و برای تمامی افراد به هیچوجه مبنای علمی ندارد و تنها در شرایط خاص طبق دستور عمل کشوری و تحت نظارت و تاییدیه وزارت بهداشت باید انجام پذیرد و این اقدام در افرادی که دارای سابقه تشنج، مادران باردار، افراد در حال شیمیدرمانی، دریافتکنندگان فرآوردههای خونی و افراد با سابقه آلرژی هستند، ممنوع است.
وی یادآور شد: انجام تست تیتر آنتیبادی ضدسرخک بهصورت روتین هیچ مبنای علمی ندارد و به هیچوجه توصیه نمیشود و مردم استان هرمزگان، لطفاً از توجه به شایعات و اطلاعات غیرعلمی خودداری کرده و در صورت بروز علائم سرخک، فوراً به پزشک متخصص یا مراکز خدمات جامع سلامت شهری مراجعه کرده تا اقدامات درمانی و پیشگیری بهموقع در راستای جلوگیری از ابتلای دیگران انجام شود.