مردم از مصرف قارچهای خودرو خودداری کنند

ایرنا/ مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: مردم از برداشت و مصرف قارچ های خودرو در طبیعت به دلیل احتمال سمی بودن خودداری کنند.
جهانبخش یوسفی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: هر ساله با شروع فصل بهار، شاهد رویش انواع قارچها در طبیعت هستیم که برخی از مردم اقدام به مصرف خودسرانه آن می کنند و دچار مسمومیت می شوند.
وی یادآور شد: تشخیص قارچهای خوراکی از انواع سمی از روی ظاهر قارچ (شکل، رنگ، بو، قوام)بسیار دشوار است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه هنوز گزارش رسمی مبنی بر وقوع مسمومیت با قارچهای خودرو در سال جاری دریافت نشده است، افزود: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که عدم توجه به هشدارهای بهداشتی در زمینه مصرف قارچ خودرو، میتواند منجر به بروز مسمومیتهای شدید و حتی مرگ و میر شود.
یوسفی تاکید کرد: بهترین و ایمنترین راه، اجتناب از مصرف هرگونه قارچ کوهی خودرو است که گاهی به صورت فله ای هم عرضه می شوند.
وی ادامه داد: در صورت تمایل به مصرف قارچ، توصیه میشود از فروشگاهها و مراکز معتبر تحت نظارت سازمانهای نظارتی تهیه شود که در بسته بندی های دارای مجوز عرضه می شوند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: گروهی از قارچ ها با مصرف به سرعت اثر می کنند و طی نیم تا ۲ ساعت پس از مصرف سبب شروع علایم مسمومیت می شوند و گروهی دیر اثر هستند که طی ۶ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف، علایم مسمومیت مشخص می شود.
یوسفی اضافه کرد: علایم مسمومیت با قارچ های خودرو گوارشی و به صورت تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم هستند البته در موارد شدید تب، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، سرگیجه، تاری دید و تشنج هم ممکن است ایجاد شود.
وی افزود: در صورت مسمومیت باید فرد فورا به بیمارستان ارجاع شود و تا زمان رسیدن به بیمارستان اگر فرد هوشیار است میتوان با وادار کردن او به استفراغ قارچ های مصرف شده را از معده او تخلیه کرد اما در هر صورت مراجعه فوری به بیمارستان ضرورت دارد و در صورت در دسترس بودن مقداری از قارچ مصرف شده برای بررسی نوع آن به بیمارستان تحویل داده شود.
یوسفی با اشاره به باورهای غلط در مورد تشخیص قارچهای غیرسمی، یادآور شد: تغییر رنگ ندادن قاشق در تماس با قارچ(خام یا پخته شده)، وجود حشرات روی قارچ، استفاده پرندگان یا حیوانات از قارچ، محل رویش قارچ(کنار سنگ و ..) و عدم تغییر قوام شیر جوشیده شده با قارچ هیچکدام بر غیرسمی بودن قارچ نیست و این باورها فاقد اعتبار بوده و خطرناک هستند.