عکس/ پیشکشی نیمهجان رهاشده را به المان شهری تبدیل کنید

فارس/ پل ورودی فومن که روزی قرار بود بهعنوان پروژهای حیاتی در کاهش ترافیک و تسهیل تردد مسافران عمل کند، اکنون به یک عمارت نیمهجان و رها شده تبدیل شده در حالیکه فرصتی برای تبدیل آن به یک المان شهری با هویت فرهنگی و گردشگری وجود دارد.
ورودی فومن، که در روزهای شلوغ گردشگری به نقطهای پرتردد و مهم تبدیل میشود، در حال حاضر میزبان پل ورودی فومن است؛ پروژهای که روزی با هدف تسهیل عبور و مرور و کاهش ترافیک طراحی شد، اکنون به یک عمارت نیمهجان تبدیل شده که نهتنها مشکلات را حل نکرده، بلکه خود به یکی از نقاط دردسرساز شهری تبدیل شده است.
هدف اولیه پل ورودی فومن
پل ورودی فومن، که قرار بود راهی برای کاهش ترافیک در ورودی شهر و تسهیل عبور مسافران به مقصدهای مختلف گیلان باشد، در ابتدا با هدف کاهش بار ترافیکی از اتوبان سراوان و دیگر نقاط شلوغ استان گیلان ساخته شد. مسافران و گردشگرانی که قصد داشتند از فومن به مقاصد مختلفی مانند صومعهسرا، ماسال، آستارا و دیگر مقاصد گردشگری سفر کنند، باید میتوانستند با استفاده از این پل از ترافیک ورودی فومن عبور کنند و راحتتر به مقصد برسند اما در حال حاضر، این پل نهتنها مشکلات ترافیکی را حل نکرده، بلکه خود به یک معضل جدید تبدیل شده است.
آرزویی که پل نشد!
بهدلیل مشکلات مالی، تغییرات مدیریتی و بیتوجهی مسئولان، پروژه پل ورودی فومن به حال خود رها شده و تکمیل نشده است در حالی که این پروژه میتوانست به یک عنصر حیاتی در کاهش بار ترافیک، تسهیل تردد و جذب گردشگران تبدیل شود، اکنون به یک پروژه نیمهتمام و ناتمام تبدیل شده که در عمل هیچگونه کمکی به رفع مشکلات شهری نکرده است.
امکان تبدیل پل به یک المان شهری
اما همچنان این پروژه میتواند به فرصتی بزرگ برای توسعه شهری و گردشگری تبدیل شود و از این رو پیشنهاد میشود که مسئولان، بهجای رها کردن این سازه و گذر از آن، پروژه را با اعتباری کمتر و هدفمندتر، تکمیل کرده و آن را به یک المان شهری فرهنگی تبدیل کنند. با الهام از قلعه رودخان، ماسوله یا حتی شخصیتهای برجستهای مانند آیتالله بهجت، میتوان پل فومن را به یک اثر هنری و فرهنگی تبدیل تا به یک جاذبه گردشگری تبدیل شود؛ کاری که میتواند در توسعه گردشگری و تقویت هویت فرهنگی شهر فومن مؤثر باشد.
المان سازی فرصت بهینه و موقت برای جبران زشتی
علی ای حال، پل ورودی فومن که زمانی بهعنوان راهحلی برای مشکلات ترافیکی طراحی شده بود، اکنون به یک عمارت نیمهتمام تبدیل شده است اما با توجه به اهمیت آن در تسهیل تردد و توسعه گردشگری، فرصتی برای بازسازی و تکمیل این پروژه وجود دارد از این رو مسئولان میتوانند با تخصیص منابع لازم و همکاری بین نهادهای مختلف، این پروژه را به یک نماد فرهنگی و گردشگری تبدیل کنند که علاوه بر حل مشکلات ترافیکی، به هویت و زیبایی شهر فومن افزوده شود.