حل مشکل آب شرب روستای مهرآباد زنجان، نیازمند تدبیر مسئولان

ایرنا/ ساکنان روستای «مهرآباد» بخش زنجانرود بر اثر بروز خشکسالیهای متوالی و افت سطح آبهای زیرزمینی برای تأمین آب شرب مورد نیاز به تانکرهای آبرسانی وابسته شده و برای حل مشکل خود نیازمند تدبیر مسوولان هستند.
«مهرآباد» یکی از روستاهای بخش زنجانرود در شهرستان زنجان از نظر جغرافیایی در منطقهای کوهستانی و خوش آب و هوا قرار دارد و بهدلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود از منابع طبیعی مناسبی برخوردار است.
روستای مهرآباد با حدود ۴۰۰ نفر جمعیت در ۲۰ کیلومتری شمالغربی شهرستان زنجان قرار دارد.
یکی از مشکلات اساسی روستای مهرآباد کمبود و نارسایی تأمین آب شرب بوده و در سالهای اخیر کاهش منابع آب زیرزمینی موجب بروز بحران آب در این منطقه شده است.
آب شرب این روستا عمدتا از چشمهها و منابع زیرزمینی تأمین میشود، اما با توجه به خشکسالیهای متوالی و افت سطح آبهای زیرزمینی تأمین آب شرب برای ساکنان مشکل شده است.
این مشکل موجب شده که برخی از ساکنان برای تأمین آب شرب مورد نیاز خود به تانکرهای آبرسانی وابسته شوند.
میثم احمدی دهیار روستای مهرآباد زنجانرود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این روستا مدتی است که با مشکل جدی کمبود آب آشامیدنی مواجه است، اظهار کرد: نزدیک به یک سال است که اهالی این روستا در تأمین آب سالم و بهداشتی برای مصارف روزمره خود با چالشهای فراوان رو به رو هستند.
وی با بیان اینکه این بحران آبی بهحدی رسیده است که مردم این روستا از کمبود آب آشامیدنی رنج میبرند، افزود: در ابتدا اهالی روستا با همکاری یکدیگر و برخی از خیران به فکر حل این مشکل افتادند و برای رفع نیاز به آب آشامیدنی اقداماتی انجام دادند.
احمدی گفت: در همین راستا دو دستگاه آب شیرینکن در نقاط مختلف روستا نصب شد، اما استفاده از این دستگاهها خود مشکلاتی را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه هزینههای نگهداری این دستگاهها بهویژه فیلترهای مورد نیاز برای آنها بسیار بالاست و مردم روستا توانایی پرداخت هزینههای تعویض و نگهداری فیلترها را ندارند، گفت: در این شرایط اهالی روستا بارها به اداره آب و فاضلاب منطقه مراجعه کردهاند اما بهدلیل نیاز به حفر چاه عمیق در این روستا و تخصیص نیافتن اعتبار و منابع لازم هیچ کمکی از طرف مسئولان و سازمانهای مربوطه دریافت نکردهاند.
دهیار روستای مهرآباد زنجانرود عنوان کرد: این وضعیت باعث شده که مردم روستا در شرایط بسیار سختی قرار گیرند و همچنان با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه باشند.
وی با بیان اینکه مردم برای استفاده از این دستگاهها باید صف ببندند و هر زمان که دستگاهها دچار مشکل شوند تأمین آب در روستا به شدت کاهش مییابد،ابراز کرد: علاوه بر این، آب موجود در روستا بهدلیل شوری و سختی زیاد غیرقابل شرب است و مردم مجبورند برای تأمین آب شرب سالم از شهر آب بیاورند.
دهیار روستای مهرآباد زنجانرود با بیان اینکه این شرایط زندگی روزمره اهالی روستا را به شدت تحت تأثیر قرار داده و آنها را در موقعیتی دشوار قرار داده است، عنوان کرد: اهالی روستا امیدوارند که مسئولان و نهادهای مرتبط به این مشکل رسیدگی کنند و به منظور رفع بحران آب آشامیدنی در این روستا اقداماتی اساسی و پایدار انجام دهند.
تحت پوشش آب و فاضلاب قرار گرفتن، لازمه حل مشکل روستای مهرآباد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه روستای مهرآباد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان زنجان قرار ندارد، گفت: همین موضوع باعث شده که اهالی برای دسترسی به آب شرب با کیفیت با چالشهایی رو به رو باشند.
علی محمد نادرخانی با بیان اینکه آب موجود در روستا بی کیفیت بوده و بهدلیل شور بودن قابلیت مصرف ندارد، افزود: با توجه به نیاز مبرم به آب سالم اهالی این روستا با کمک و حمایت افراد خیر اقدام به تهیه یک دستگاه آبشیرینکن کردهاند تا بخشی از نیاز خود را بهصورت مستقل رفع کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فیلتر دستگاه آب شیرینکن این روستا دچار مشکل شده و دیگر قابلیت استفاده لازم را ندارد، بیان کرد: تعمیر یا تعویض این قطعه نیازمند منابع اعتباری است که بهدلیل خارج بودن روستا از پوشش خدماتی شرکت آب و فاضلاب تأمین آن دشوار شده است.
نادرخانی ادامه داد: طبق مقررات شرکت آب و فاضلاب تنها زمانی میتواند انشعاب و خدمات لازم را برای روستاها فراهم کند که زیرساختهای مورد نیاز توسط دهیاری، بخشداری و سایر مراجع محلی آمادهسازی و به این شرکت تحویل داده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان تأکید کرد: از سوی دیگر جمعیت کم این روستا باعث شده تا از نظر معیارهای تعریف شده شرایط لازم برای قرار گرفتن تحت پوشش مستقیم شرکت آب و فاضلاب استان را نداشته باشد.
نادرخانی با بیان اینکه لازم است که دهیاری روستا در تعامل با بخشداری و سایر نهادهای مربوطه اقدامات لازم برای آمادهسازی زیرساختهای مورد نیاز را انجام دهد تا بتوان در آینده شرایط لازم جهت تحت پوشش قرار گرفتن توسط شرکت آب و فاضلاب را فراهم کرد، اضافه کرد: این موضوع میتواند بهصورت اصولی و بلندمدت مشکل تأمین آب شرب سالم را در روستا برطرف کند.
وی با تأکید بر اینکه پیشنهاد میشود که پیگیری از سوی مسئولان محلی و دهیاری در منطقه انجام گیرد تا ضمن همکاری با شرکت آب و فاضلاب استان راهکار مناسبی برای تأمین آب شرب سالم و پایدار برای ساکنان روستای مهرآباد فراهم شود.
برای رفع ریشهای بحران آب در روستای مهرآباد، مشارکت نهادهای دولتی و محلی از جمله دهیاری، بخشداری و در نهایت شرکت آب و فاضلاب ضروری است.
توسعه زیرساختهای لازم بهرهگیری از فناوریهای نوین و ایجاد انشعابات رسمی میتواند در بلندمدت مشکل آب شرب روستا را حل کرده و کیفیت زندگی ساکنان مهرآباد را بهبود بخشد.