خشکسالی تهدیدی برای حیات آبخوانهایی چهارمحال و بختیاری

ایرنا/ خشکسالی ۲ دهه اخیر در چهارمحال و بختیاری به تهدیدی جدی برای منابع آبی این استان تبدیل شده است به ویژه اینکه برخی کارشناسان از آن به عنوان یک تهدید برای حیات آبخوانها یاد میکنند که باعث مرگ آبخوانها خواهد شد.
گرم شدن دمای هوا در سالیان اخیر، تغییر اقلیم و تغییر مدل بارش از برف به باران و در نهایت نبود بارش کافی باعث شده است که چهارمحال و بختیاری هر سال خشک تر از سال قبل شود و اکنون در زمره سه استان نخست گرفتار خشکسالی معرفی شود.
با گرمایش دما در این استان در سال ۱۴۰۳ و خشکسالی در فصل زمستان پیش از بیش خودنمایی کرد که گونه ای که خبری از بارش برف در برخی از مناطق به صورت خاص وجود نداشت.
استانی پیشتاز در گرمای هوا
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با ۱.۴ درجه سانتیگراد افزایش دما در مقایسه با دیگر استانها بیشترین افزایش دما در فروردین امسال را به خود اختصاص داده است.
معصومه نوروزی افزود: این افزایش دما به شدت برای منابع آب، محیطزیست و منابعطبیعی مخرب است و تبعات زیادی از خود برجای میگذارد.
وی ادامه داد: شاید افزایش یک درجهای دمای هوا برای عموم مردم محسوس نباشد اما در علم هواشناسی حتی یک دهم درجه افزایش دما نیز به شدت تنشزاست و بیش از هر بخش دیگری میتواند حوزه کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری همچنین از کاهش ۴۹ درصدی بارشها در این استان از ابتدای سال زراعی (یکم مهر ۱۴۰۳) تا ۱۶ فروردین خبر داد و گفت: میانگین بارشهای استان در این مدت ۲۲۵ میلیمتر کسری دارد.
نوروزی یادآور شد: بر این اساس چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم کمبود بارشها در کشور جای گرفته و سالهای خشکسالی در این استان همچنان تداوم پیدا کرده است.