۱۸ درصد کارگران یزدی علائمی از اضطراب دارند

ایرنا/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه ۱۸ درصد کارگران استان علائمی از اضطراب را دارند، گفت: سلامت روان در محیط کار دیگر یک موضوع لوکس یا صرفاً روانشناسانه نیست، بلکه از ارکان اصلی سلامت عمومی، بهرهوری اقتصادی و سرمایه انسانی شناخته میشود .
محمدهادی فرح زادی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، هر سال بیش از ۱۲ میلیارد روز کاری در دنیا به دلیل اختلالات روانی از دست میرود؛ همچنین تخمین زده شده که افسردگی و اضطراب سالانه بیش از یک تریلیون دلار به اقتصاد جهانی خسارت وارد میکنند.
به گفته وی در کشور ما، نتایج پیمایش ملی سلامت روان نشان میدهد که حدود ۲۸ درصد از جمعیت بزرگسال ایران به نوعی دچار یکی از اختلالات روانپزشکی هستند و بخش زیادی از این اختلالات در بین شاغلان، بدون تشخیص و درمان باقی میماند.
وی ادامه داد: در استان یزد نیز، طبق آمار سامانه ثبت دادههای سلامت، حدود ۱۸ درصد از کارگران و کارکنان شرکتها و واحدهای تولیدی دارای علائم اضطراب یا افسردگی هستند و درصد بالایی از آنها سابقه شکایت از استرسهای شغلی مزمن دارند؛ همچنین آمار اعتیاد و رفتارهای پرخطر در محیط کار قابل توجه و بخش مهمی از حوادث و شغلی و بهرهوری و راندمان پایین در محیط کار به علت اختلالات روانپزشکی و اعتیاد می باشد.
فرحزادی ادامه داد: این ارقام، هشداری برای ماست که توجه به سلامت روان در محیطهای کاری را به اولویت تبدیل کنیم.