نماد آخرین خبر

دامپزشکی کرمان: طغیان تب مالت در استان نداریم

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دامپزشکی کرمان: طغیان تب مالت در استان نداریم

ایرنا/ بعد از انتشار خبر هشدار برای مراقبت درباره بیماری تب مالت در شهرستان نَرماشیر کرمان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان به دنبال پیگیری ایرنا گفت: طغیان بیماری تب مالت در استان نداشته‌ایم اما خطر انتقال این بیماری به انسان از طریق مصرف فرآورده‌های خام دامی آلوده و لبنیات غیرپاستوریزه همچنین ارتباط با دام بیمار در هر نقطه و هرزمان وجود دارد که باید مراقبت های صورت مستمر انجام گیرد.

صدیقه کاظمی‌نیا، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: البته درحال پیگیری برای آمار انسانی تحت تاثیر از این بیماری در استان از طریق مراجع بهداشتی هستیم اما در شهرستان نرماشیر نیز بحث پیشگیرانه مطرح بوده و حالت طغیانی اتفاق نیفتاده است لذا با توجه به اینکه ابتدای سال بر واکسیناسیون تمرکز داریم، همکاران ما در راستای ارتقای سلامت عمومی جامعه هشدار دادند.

وی گفت: بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری عفونی (باکتریایی) است که از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام محسوب می‌شود و منشا آن در دام است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: نحوه انتقال تب مالت از طریق مصرف فرآورده‌های خام دامی آلوده و لبنیات غیرپاستوریزه همچنین ارتباط با دام بیمار است که ایجاد سقط جنین در دام، ضعف سیستم ایمنی و ترشحات می‌کند و از این طریق دامدارانی که در ارتباط با دام بیمار هستند می‌توانند آلوده شوند.

وی گفت: ما در یک طیف و محدوده بروز بیماری در استان حرکت می‌کنیم؛ طغیان یعنی بیشتر از حد انتظار باشد برای مثال تب مالت در یک روستا شایع شود که چنین گزارشی در سال‌های اخیر نداشتیم و اگر وجود داشته باشد دانشگاه علوم پزشکی با ما هماهنگ می‌کند که آن منطقه را واکسیناسیون کنیم، تست و کشتار انجام دهیم.

کاظمی نیا بیان کرد: تست و کشتار در دام سبک اگر اعتبار و نیروی انسانی باشد، را می‌توان گسترش داد چون وقتی گوسفندی - از نظر این موضع- مثبت شود دامدار باید آن را کشتار کند و غرامت و هزینه ای به او پرداخت شود از این جهت اعتبار می‌خواهد.

وی افزود: از طرف دیگر لاشه‌های تب مالتی باید در کارخانه‌های فرآوری جنبی مثل سوسیس، کالباس و همبرگر استفاده شوند و نباید وارد بازار شوند. وقتی لاشه در دیگ پخت انداخته می‌شود آلودگی احتمالی که از طریق ترشحات دام آلوده ایجاده شده از طریق دیگ پخت از بین می‌رود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: مشکلی که در استان داریم نبود کارخانه فرآوردهای گوشتی یعنی کارخانه‌های سوسیس و کالباس است که امیدواریم با راه‌اندازی کشتارگاه جدید کرمان و صنایع جنبی کنار کشتارگاه، این مشکل رفع شود.

آخرین خبر کرمان در اینستاگرام :
Instagram.com/kerman__akhbar