نماد آخرین خبر

منشاء توده گردوغبار کشور کجاست؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
منشاء توده گردوغبار کشور کجاست؟

ایسنا/ مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و مدیریت منابع مقابله با پدیده گردوغبار گفت: معمولاً زمانی که توده‌های گردوغبار از شمال عربستان می‌آیند، همراه با سرعت بالای باد حرکت می‌کنند و باعث انتقال ذرات مختلف مانند ذرات درشت بالاتر از ۱۰ میکرون و ۲.۵ میکرون می‌شوند که غلظت توده گردوغبار را افزایش می‌دهد.

علی‌محمد طهماسبی بیرگانی، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: روز گذشته قبل از ظهر، تندبادی از سمت شمال عربستان شکل گرفت که شدت زیادی داشت و باعث شد تا گردوغبار به هوا برخیزد سپس این تندباد به سمت جنوب عراق حرکت کرد و در آنجا یک توده دیگر نیز به واسطه همین جریان جوی شکل گرفت. این دو توده با یکدیگر تجمیع و سبب ایجاد توده گردوغبار با غلظت و شدت بسیار زیاد شدند که کل جنوب و مرکز کشور عراق را در برگرفت. در ادامه تندباد به سمت شمال و شرق حرکت کرد و استان‌های جنوب غربی و غربی ما را تحت تأثیر قرار داد که با غلظت بسیار بالایی همراه بود.  
وی افزود: با وقوع این رخداد غلظت بسیاری از ایستگاه‌های اندازه‌گیری ذرات معلق استان‌های خوزستان و ایلام معمولاً تا ۱۰ هزار میکروگرم بر متر مکعب غلظت گرد و غبار را ثبت کردند و بیشتر در مناطق شرقی ایلام، مناطق غربی و مرکزی استان خوزستان شاخص کیفیت هوا از ۵۰۰ واحد فراتر رفته است و میزان غلظت ذرات گرد و غبار نیز بالای ۱۰ هزار میکروگرم اندازه‌گیری شده است. به دلیل پیش‌بینی شرایط بحرانی، کارگروه شرایط اضطرار استان‌های خوزستان، ایلام، کرمانشاه و همدان تشکیل شد. در سه استان خوزستان، ایلام و کرمانشاه به دلیل سطح بالای گرد و غبار، تصمیم گرفته شد تمام ادارات، مدارس و بانک‌ها امروز تعطیل شوند اما استان همدان به دلیل غلظت کمتر، فقط مدارس نوبت بعد از ظهر تعطیل شدند.
دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار تصریح کرد: به جز استان خوزستان، بقیه مناطق در شرایط نسبتاً عادی قرار دارند. اگرچه آلودگی هنوز به‌طور کامل از بین نرفته اما به دلیل وزش باد شدید، ذرات گرد و غبار درشت‌تر شده است و اثر آن‌ها کمتر احساس می‌شود. معمولاً زمانی که توده‌های گرد و غبار از شمال عربستان می‌آیند، همراه با سرعت بالای باد حرکت می‌کنند و باعث انتقال ذرات مختلف مانند ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون و ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون می‌شوند که غلظت توده را افزایش می‌دهد. اما به دلیل اندازه درشت‌تر ذرات، این آلودگی‌ها سریع‌تر کاهش می‌یابند.  
وی افزود: به غیر از خوزستان، سایر استان‌ها نظیر ایلام، همدان و کرمانشاه تا حد زیادی به وضعیت عادی بازگشته‌اند و انتظار می‌رود تا پایان امروز حتی خوزستان نیز به حالت طبیعی نزدیک شود و غلظت آلودگی کاهش یابد بنابراین منشاء شرایط گرد و غبار کاملاً برون‌مرزی است و تا پایان امروز مشکلی نخواهیم داشت و از فردا هوای مناطق مذکور به حالت عادی برمی‌گردد.

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره