سرمایهگذاری ۶۰ هزار میلیارد ریالی در صنعت شیلات چهارمحالوبختیاری

ایرنا/ رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته ۶۰ هزار میلیارد ریال (۶ همت) در بخش پرورش ماهیان سردابی چهارمحال و بختیاری سرمایهگذاری شد.
حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص رویکرد تحقق شعار سال در بخش کشاورزی این استان تاکید کرد: سرمایهگذاری در گردش و ثابت حوزه شیلات این استان ۵۰۰ هزار میلیارد ریال(۵۰ همت) است که از این مبلغ ۳۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در گردش و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال ارزش داراییهای ثابت صنعت شیلات استان است.
وی اشتغال صنعت شیلات چهارمحال و بختیاری را ۱۰ هزارو ۵۰۰ نفر دانست و افزود: از این تعداد سه هزار و ۵۰۰ با ۳۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم و هفت هزار نفر بهطور غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
برزگر تصریح کرد: صنعت آبزیپروری چهارمحال و بختیاری بهعنوان یکی از بزرگترین صنایع اقتصادی این استان مطرح است.
وی با اشاره به فعالیت ۴۸۰ مزرعه فعال پرورش ماهی و ۳۵ مزرعه غیرفعال یادآور شد: سالانه ۳۶ هزار تن ماهی سردآبی، بیش از ۶۰۰ تن ماهی در قفس در دریاچه سد کارون۴ ، افزونبر ۴۵ میلیون قطعه بچه ماهی در ۴۰ مرکز تکثیر، ۸۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی در ۱۲ کارگاه و ۱۵۰ هزار قطعه زالوی طبی در یک کارگاه این استان تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به سرعت کم اجرای برنامه توسعه کمی در بخش آبزیپروری استان اظهار داشت: تمرکز اصلی بر تکمیل واحدهای در حال احداث و فعالسازی مزارع راکد است، در همین راستا ۳۷ مزرعه پرورش ماهی به چرخه تولید بازگشتهاند.
وی با تاکید بر اهمیت فرآوری و ارزش افزوده در صنعت شیلات گفت: امسال ۲ واحد بزرگ بستهبندی و فرآوری و همچنین نخستین کارخانه تولید فرآوری گسترده ماهی در استان بهعنوان بزرگترین کارخانه کشور در زمینه تولید غذاهای آماده و نیمهآماده راهاندازی میشود.
برزگر توسعه تحقیقات در حوزه ژنتیک آبزیان را ضروری اعلام و تاکید کرد: این تحقیقات با هدف حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی آبزیان بهعنوان گنجینهای ارزشمند و سرمایه ملی از امسال بهصورت جدی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان پیگیری میشود.
وی با اشاره به اهمیت دریافت کد IR برای صادرات محصولات آبزیپروری افزود: تولیدکنندگان و بازرگانان حوزه دام و فرآوردههای دامی برای صادرات محصولات خود ملزم به دریافت این کد از طریق دامپزشکی ایران هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با مجموعه اقدامات قابل انجام در حلقههای مختلف پیش تولید، تولید، نهادهها، زنجیره تولید، مزارع تولید و همچنین در حوزه فرآوری و ارزش افزوده، ظرفیت تولید ماهی در استان افزایش مییابد.
برزگر یادآور شد: افزایش تولید با تکیه بر ارتقای بهرهوری، مکانیزاسیون مزارع و افزایش تولید در واحد سطح محقق خواهد شد.
برای بهرهگیری از ظرفیت چهارمحال و بختیاری در بخش صادرات ماهی باید زیرساختهای پایهای و استاندارد ایجاد و تولیدکنندگان را در خصوص سرمایه در گردش حمایت کرد.
پرورش ماهیان سردآبی بهعلت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهرهمندی از نیروی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در این خصوص بهشمار میرود که ۱۵ درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است و میطلبد در بهرهگیری از این ظرفیت اقدامات بیشتری انجام شود.
چهارمحال و بختیاری رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده و علاوهبر شرایط طبیعی مناسب برای رونق صنعت شیلات، دارای یکی از بزرگترین کارخانه تولید خوراک آبزیان کشور است.