هشدار مسمومیت با قارچهای سمی در لرستان

صدا و سیما/ رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان درخصوص بروز مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف قارچهای سمی و خودرو در اوایل فصل بهار هشدار داد.
جلال الدین امیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه از میان حدود ۵ هزار گونه قارچ، حدود ۱۰۰ گونه آن برای انسان سمی است، اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار، رشد قارچهای خودرو و استفاده از آنها توسط مردم مسمومیتهای ناشی از آن افزایش مییابد.
امیری گفت: اکثر موارد مسمومیتهای گزارش شده با قارچهای سمی به جای گونههای خوراکی آن میباشد.
دکتر امیری با تأکید بر اینکه علائم و نشانههای بالینی متعاقب مصرف خوراکی در اینگونه قارچها به صورت تأخیری ظاهر می شود، خاطرنشان کرد: در مرحله اول علائم معمولا بعد از ۵ الی ۲۴ ساعت بعد از مصرف خوراکی ظاهر میشود.
وی افزود: این علائم به صورت اختلالات گوارشی از قبیل: تهوع، استفراغ، دردهای شکمی و اسهال آبکی میباشد که ممکن است در این مرحله با مسمومیت غذایی ساده باکتریایی اشتباه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در مرحله دوم با وجود درمانهای علامتی و حمایتی بعد از ۱۲ الی ۲۴ ساعت اختلالات گوارشی تشدید شده و در صورت عدم درمان مناسب، درگیری لوزالمعده نیز مشاهده شده است.
امیری تأکید کرد: علایم و نشانههای بالینی در مرحله سوم و نهایی مسمومیت شامل ضعف، گیجی، کاهش سطح هوشیاری، افت شدید قند خون، افزایش بیلی روبین و آنزیمهای کبدی و اختلالات کلیوی مانند کاهش حجم ادرار و نارسایی کلیه میباشند که بعد از ۲ تا ۶ روز میتواند با ایجاد نارسایی شدید کبد و کلیه سبب مرگ فرد مسموم شوند.
وی در رابطه با پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: از مصرف قارچهای خود رو یا جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچهای فلهای خودداری شود و تنها قارچهایی که توسط مراکز مجاز در بسته بندیهای داری مجوز غذا و دارو وزارت بهداشت هستند استفاده شود.