نماد آخرین خبر

پایان منابع معدنی تا ۲۵ سال آینده؛ زنگ خطر برای اقتصاد کرمان

منبع
تسنيم
بروزرسانی
پایان منابع معدنی تا ۲۵ سال آینده؛ زنگ خطر برای اقتصاد کرمان

تسنیم/ رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان، گفت: منابع معدنی کرمان ظرف ۲۵ سال آینده به پایان خواهد رسید و تنها مسیر پایدار برای آینده اقتصادی اقتصاد فناورانه است.

سیدمهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان در نشست معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی با فعالان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان کرمان در اتاق بازرگانی با تاکید بر نقش اتاق در توسعه زیست‌بوم نوآوری، اظهار داشت: اتاق بازرگانی استان کرمان، به‌عنوان نهاد تسهیل‌گر و حامی جدی فعالیت‌های دانش‌بنیان، عزم خود را جزم کرده تا با تدوین یک برنامه جامع، گام‌های موثری در این مسیر بردارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، افزود: اقتصاد استان کرمان تاکنون عمدتاً مبتنی بر منابع معدنی و کشاورزی بوده است؛ منابعی که تجدیدناپذیرند و در بلندمدت پاسخگوی نیازهای اقتصادی و جمعیتی استان نخواهند بود.

نخبگان کرمانی؛ فرصت‌هایی که نیازمند بستر مناسب‌اند

وی با اشاره به ظرفیت‌های انسانی و علمی موجود در کرمان گفت: این استان خاستگاه بسیاری از فعالیت‌های دانش‌بنیان بوده و استعدادهای درخشانی را در دل خود پرورش داده است، اما متأسفانه بستر مناسب برای رشد و شکوفایی نخبگان در این منطقه فراهم نیست.

طبیب‌زاده، با انتقاد از کم‌رنگ بودن تعامل بنگاه‌های اقتصادی بزرگ با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تصریح کرد: با وجود آن‌که این بنگاه‌ها اعتبارات قابل توجهی را صرف می‌کنند، اما پیوند مستحکمی با جامعه نوآور و دانش‌بنیان استان برقرار نکرده‌اند؛ این موضوع باید به‌عنوان یک ضعف جدی آسیب‌شناسی شود.

حمایت مدیریتی در سطح استان کرمان برای توسعه دانش‌بنیان‌ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ادامه از اقدام استانداری کرمان در تعیین دستیار ویژه برای امور دانش‌بنیان و فناوری استقبال کرد و آن را گامی مهم در راستای هم‌راستاسازی مدیریت استان با اهداف توسعه‌ای دانست.

وی با لحنی هشداردهنده گفت: مسئولان استان باید این واقعیت را بپذیرند که منابع معدنی کرمان ظرف 25 سال آینده به پایان خواهند رسید؛ بنابراین تنها مسیر پایدار برای آینده اقتصادی استان، حرکت جدی و هوشمندانه به سوی اقتصاد دانش‌بنیان و فناورانه است.

طبیب‌زاده، لازمه عبور موفق از اقتصاد سنتی به اقتصاد نوآورانه را همگرایی همه بخش‌های مدیریتی، اقتصادی و علمی استان کرمان دانست و گفت: اتاق بازرگانی این آمادگی را دارد که به‌عنوان یک نهاد کلیدی، آمادگی خود را برای ایفای نقش مؤثر در این مسیر انجام دهد.


آخرین خبر کرمان در اینستاگرام :
Instagram.com/kerman__akhbar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره