کرمانشاه، همچنان صدرنشین بیکاری در کشور

خبرگزاری دانشجو/ استان کرمانشاه در زمستان ۱۴۰۳ با نرخ بیکاری ۱۵.۲ درصد، بالاترین نرخ بیکاری کشور را ثبت کرد؛ آماری که با وجود کاهش نسبت به سال گذشته، همچنان نگرانکننده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، استان کرمانشاه در زمستان ۱۴۰۳ با نرخ بیکاری ۱۵.۲ درصد، بالاترین نرخ بیکاری را در میان استانهای کشور داشته است.
این رقم در حالی ثبت شده که میانگین نرخ بیکاری کشور در همان بازه ۷.۸ درصد بوده، بنابراین کرمانشاه ۷.۴ درصد بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد. با این حال، نسبت به زمستان سال قبل که نرخ بیکاری در استان ۱۷.۴ درصد بود، شاهد کاهش ۲.۲ درصدی هستیم.
در بررسی روند فصلی نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳، نرخ بیکاری استان در بهار ۱۲ درصد، در تابستان ۱۲.۶ درصد، در پاییز ۱۱.۸ درصد و در زمستان ۱۵.۲ درصد اعلام شده که نشاندهنده افزایش نرخ بیکاری در فصل زمستان نسبت به سایر فصول سال است.
در کنار نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی مردم کرمانشاه در زمستان ۱۴۰۳، ۴۱.۹ درصد و نسبت اشتغال ۳۵.۶ درصد بوده که نسبت به زمستان سال قبل بهترتیب ۰.۷ و ۱.۵ درصد افزایش داشته است.
علاوه بر کرمانشاه، هفت استان دیگر نیز با نرخ بیکاری دو رقمی مواجه بودهاند. این استانها عبارتاند از: کردستان با ۱۳.۷ درصد، اردبیل با ۱۳.۱ درصد، خوزستان با ۱۲.۳ درصد، گلستان با ۱۱.۲ درصد، لرستان با ۱۱ درصد، همدان با ۱۰.۶ درصد و اصفهان با ۱۰ درصد. در مقابل، تهران پایینترین نرخ بیکاری را در بین استانهای کشور دارد.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در مجلس عواملی چون آسیبهای ناشی از جنگ تحمیلی، زلزلههای ویرانگر گذشته، ضعف زیرساختهای توسعهای، کمبود سرمایهگذاری مؤثر و عدم بهرهبرداری مناسب از ظرفیتهای اقتصادی استان را از مهمترین دلایل بالا بودن نرخ بیکاری در کرمانشاه عنوان کرده است. او تأکید کرد که استان برای رسیدن به ثبات اقتصادی به ایجاد دستکم ۳۰ هزار فرصت شغلی در سال نیاز دارد.
در پاسخ به این وضعیت، استاندار کرمانشاه نیز برنامهای برای فعالسازی ۱۶۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمهتمام در دستور کار قرار داده که در صورت اجرای موفق، میتواند به کاهش نرخ بیکاری و بهبود شرایط اقتصادی استان کمک شایانی کند.