قارچ ترافل، طلای خوراکی یا تهدیدی برای جنگلها؟

ایسنا/ قارچ دنبلان کوهی یا قارچ ترافل یکی از انواع قارچ خوراکی است که به طور خودرو در طبیعت رشد میکند. این قارچ سرشار از انواع ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی، مغذی و خواص دارویی است. از این رو یکی از گران قیمتترین مواد غذایی محسوب میشود و در حال حاضر به شیوههای غیرقانونی توسط قاچاقچیان در حال برداشت است که این عمل به سلامت جنگلها و چرخهی اکوسیستم آسیب زیادی را تحمیل میکند.
نواحی جنگلی شهرستان مراوه تپه، یکی از بسترهای مناسب برای رویش این قارچ ارزشمند محسوب میشود. به همین سبب طبیعت این شهر در معرض تاخت و تاز قاچاقچیان قارچ ترافل قرار گرفته و در حال تخریب است.
در این زمینه، فرماندار شهرستان مراوه تپه ضمن معرفی انواع قارچ ترافل، از نظر رنگ آن را به سه دسته تقسیم کرده و میگوید: قارچ ترافل یا دنبلان کوهی که بیشتر در مناطق جنگلی مراوه تپه و منطقهی اسلام آباد دیده میشود، گونههای مختلفی دارد که مهم ترین وجه تمایز آنها رنگ است.
او افزود: این ماده غذایی در سه رنگ سیاه، قرمز و سفید یافت میشود که قارچ ترافل سیاه رنگ به سبب برخورداری از خواص دارویی افزونتر و قابل یافت بودن آن در تمام ۱۲ ماه سال، ارزش اقتصادی بیشتری در مقایسه با انواع دیگر آن دارد.
حضرتقلی حاجیلی دوجی در خصوص قیمت خرید و فروش این ماده خوراکی میگوید: قارچ ترافل سیاه، متناسب با شرایط بازار از کیلویی یک میلیون تومان تا کیلویی ۴ میلیون تومان خرید و فروش میشود. انواع دیگر آن از ارزش اقتصادی کمتری برخوردار بوده و با قیمت حدودی کیلویی ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومان در بازار عرضه میشوند.
وی بیان کرد: قاچاقچیان قارچ ترافل هم از افراد بومی و هم از افراد غیربومی را از قاچاقچیان این ماده خوراکی ارزشمند دانست که با استفاده از سگهای آموزش دیده و باتجربه و مهارتهای شخصی به دست آمده در طول انجام دفعات متعدد مراحل کشف این مادهی خوراکی، در پی یافتن این قارچ گرانقیمت در جنگلهای مراوه تپه هستند.
فرماندار مراوه تپه درباره نحوه جریمه یا برخورد با قاچاقچیان قارچ ترافل میگوید: برخی از ساکنان مناطق جنگلی با اداره حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی همکاری میکنند تا در صورت مشاهده جویندگان و قاچاقچیان، آنها را به نهادهای مربوطه معرفی کرده و مانع از تخریب طبیعت شوند. البته دستگیری آنها به این شیوه به ندرت اتفاق میافتد و اغلب در هنگام خرید و فروش و یا قاچاق این ماده به خارج از کشور و مخصوصا کشورهای حوزه خلیج فارس، بازداشت میشوند.
دوجی آموزش پرورش قارچ دکمهای در هنرستانهای دخترانه و پسرانه را یکی از اقدامات انجام شده برای جلوگیری از افزایش عمل کشف و قاچاق قارچ ترافل و آسیب رسانی به طبیعت دانست و گفت: با اینکه پرورش قارچ دکمهای در هنرستانها آموزش داده شده و همچنین درآمد خوبی از فروش آن به شرکتها حاصل میشود، اما به سبب ارزش دارویی، خوراکی و اقتصادی افزون تر قارچ ترافل در مقایسه با قارچ دکمهای، همچنان تلاشهای زیادی برای یافتن و در نهایت فروش غیرقانونی این ماده ارزشمند صورت میگیرد.
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today