بارشها ورودی آب به بخش جنوبی دریاچه ارومیه را افزایش داد

ایرنا/ رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: بارشهای بهاری در این منطقه باعث شد ورود آب در بخش جنوبی دریاچه ارومیه به ۲۴ مترمکعب در ثانیه افزایش پیدا کند.
اکبر قایمی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده با بیان اینکه هم اکنون آب از طریق کانال کانی سیب و رودخانه «گادر» از سواحل جنوبی دریاچه ارومیه وارد پیکره این دریاچه میشود، اظهار کرد: پس از بارشهای اخیر این مقدار ۲۰ مترمکعب در ثانیه به ۲۴ مترمکعب در ثانیه افزایش یافت.
وی اضافه کرد: پیش از بارشها، رهاسازی آب از دریاچه سد کانیسیب پیرانشهر با دبی ۱۵ مترمکعب در ثانیه با کانال به این منطقه میرسید اما اکنون این مقدار به ۱۸ مترمکعب در ثانیه افزایش پیدا کرده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: قبل از بارشها آب رودخانه «گادر» در این منطقه حدود پنج متر مکعب در ثانیه بود که اکنون این مقدار به ۶ متر مکعب در ثانیه رسیده است.
قایمی خاطرنشان کرد: هر چند این مقدار آب در مقایسه با نیاز آبی دریاچه ارومیه بسیار کم است اما همین مقدار هم میتواند در این فصل که منطقه میزبان پرندگان مهاجر و بومی است، نقش مهمی در تجدید حیات و لانه سازی و زادآوری پرندگان داشته باشد.
وی یادآور شد: آب سد کانیسیب از طریق یک تونل به طول ۳۶ کیلومتر منتقل میشود و سپس وارد یک کانال به طول ۱۱ کیلومتر شده و به منظور انتقال به دریاچه ارومیه وارد رودخانه «گادر» و پس از طی ۲۸ کیلومتر همراه آب رودخانه وارد بستر دریاچه ارومیه میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده افزود: زمستان گذشته نیز رهاسازی آب مخزن سد چپرآباد اشنویه در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه آغاز شد و این رهاسازی به حجم ۳۰ میلیون مترمکعب و دبی ۱۴ مترمکعب از طریق رودخانه به سمت دریاچه ارومیه صورت میگیرد.
وی با اشاره به نظارت شبانهروزی مأموان یگان حفاظت محیط زیست بر انتقال کامل آب به پیکره دریاچه ارومیه، اضافه کرد: هر گونه برداشت از آبی که از طریق کانال به منطقه منتقل میشود، ممنوع است و با متخلفان برابر قانون برخورد میشود.
قایمی از کشاورزان و باغداران منطقه نیز خواست ضمن خودداری از کشت محصولاتی با نیاز آبی بالا از برداشت آب خارج از سهمیه خود از چاههای آب و سایر منابع آبی خودداری کنند تا منطقه با تنش آبی برای سایر جانوران و پرندگان آبزی و کنارآبزی روبرو نشود.