نماد آخرین خبر

ضرورت تصمیم‌گیری شجاعانه برای توسعه زیرساخت‌های گلستان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ضرورت تصمیم‌گیری شجاعانه برای توسعه زیرساخت‌های گلستان

ایرنا/ نشست تخصصی بررسی مسائل آب، انرژی و زیرساخت‌های توسعه استان گلستان با حضور معاونان وزارت نیرو، مسئولان استانی و نمایندگان مجلس برگزار شد؛ که در آن از محرومیت‌های تاریخی و تبعیض‌های ساختاری در این استان سخن رفت و بر لزوم تصمیم‌گیری شجاعانه، هم‌افزایی ملی و بهره‌گیری هدفمند از منابع تأکید شد.

علی‌اصغر طهماسبی، استاندار گلستان اظهار کرد: مردم نجیب و صبور گلستان با ترکیبی از اقوام مختلف، در کنار هم زندگی مسالمت‌آمیز و فرهنگ‌مداری دارند؛ اما در بسیاری از شاخص‌های توسعه، استان در انتهای جدول قرار دارد.

وی بیان کرد: گلستان در رتبه پرداخت حقوق کارمندان، در جایگاه سی‌اُم قرار دارد که این تبعیض آشکار، ناعادلانه و غیرقابل پذیرش است.

وی با اشاره به وضعیت کشاورزان افزود: گلستان یک استان کشاورزی است، اما معیشت کشاورزان به‌شدت آسیب‌پذیر شده‌است و اگر برخی می‌گویند وضعیت کشاورز قبل از انقلاب بهتر بود، باید بپذیریم که در سازوکارهای فعلی ایراد جدی داریم.

استاندار گلستان پروژه‌های بلاتکلیف مانند سد نرماب و سد چایلی را نماد بی‌تصمیمی دانست و گفت: نمی‌توان اجازه داد پروژه‌هایی با میلیاردها تومان هزینه، فقط به‌خاطر نبود یک تصمیم شجاعانه، زمین‌گیر شوند. مردم شرق استان به آب نیاز دارند و کشاورزی معطل مانده‌است.

وی با گلایه از ناتوانی برخی دستگاه‌ها در صدور مجوزهای ساده گفت: وقتی از ۵۰۰ تقاضای قانونی، فقط یک مجوز صادر می‌شود، این یعنی بروکراسی بیمار و بی‌اراده. سرمایه‌گذار نمی‌ماند تا ما بالاخره تصمیم بگیریم.

طهماسبی ادامه داد: وقتی در روستاهای ما مردم هنوز با دبه آب می‌آورند، چطور انتظار داریم کسی برای سرمایه‌گذاری بیاید؟ مشکل، نبود بودجه نیست؛ مشکل، نبود اولویت و شجاعت در تصمیم‌گیری است.

وی ظرفیت انرژی‌های نو در گلستان را بسیار مهم دانست و افزود: در گنبدکاووس، پروژه تولید ۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی در حال طراحی است که می‌تواند شرق استان را متحول کند.

معاون شرکت آبفا: ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای آب گلستان در ۱۴۰۳

معاون مهندسی و توسعه شرکت آبفا هم در این نشست گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۷۵۰ میلیارد تومان برای حوزه‌های تنش آبی، فاضلاب و پروژه‌های اضطراری به گلستان اختصاص یافت که تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان آن منتقل شده و باقی در حال پیگیری است.

ذوالفقار مهدی‌زاده افزود: ۱۸ هزار میلیارد تومان ردیف ملی در کشور داریم و گلستان باید سهم بگیرد. تعامل با سازمان برنامه و بودجه و فرماندهان نهادهای مرتبط برای جذب منابع بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: می‌توان پروژه‌های تأمین و انتقال آب و خطوط فاضلاب را به طرح اقدام ملی مسکن متصل کرد و از منابع آن بهره برد. سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد تومان از این محل تأمین مالی شد.

وی همچنین به موضوع اعتبارات نگهداری تأسیسات روستایی اشاره و گله کرد: در بسیاری از استان‌ها، این اعتبارات پرداخت می‌شود؛ اما در گلستان مغفول مانده‌است و آبداران با مشکل مواجه‌اند.

معاون آبفا خاطرنشان کرد: در پایان سال ۱۴۰۲، مبلغ ۷۲ میلیارد تومان اعتبار نقدی برای رفع تنش آبی به گلستان اختصاص یافت که بخشی از آن به حوزه گنبدکاووس تخصیص پیدا کرد.

نماینده گنبدکاووس: آب و برق، شریان حیاتی توسعه‌اند

عبدالحکیم آق‌آرکاکلی، نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار کرد: زیرساخت‌های آب و برق، مقدمه تحقق شعار سال و توسعه پایدار است. بدون این زیرساخت‌ها، نمی‌توان به تحول اقتصادی و اجتماعی امید داشت.

وی پیشنهاد داد که نظام مسائل انرژی کشور» به‌صورت پایلوت از شهرستان گنبدکاووس آغاز شود و برش شهرستانی در حوزه آب و برق تدوین شود.

نماینده گنبدکاووس افزود: با وزیر نیرو و معاونان توافق کردیم که مسیر تدوین نقشه راه استان با پیگیری مستمر در سطح ملی ادامه یابد. امیدواریم این سفرها، منشاء برکت برای مردم گلستان باشد.

آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today