حفاظت از هویت تاریخی اصفهان خط قرمز مدیریت شهری است

مهر/ شهردار اصفهان با اشاره به ظرفیتهای تاریخی گسترده این شهر، تشکیل یک طرح جامع با محوریت استانداری را راهکار مؤثر برای حفاظت از بافتهای تاریخی دانست.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان به مناسبت روز جهانی حفاظت از محوطهها و بناهای تاریخی، با اشاره به وسعت بافت تاریخی و آثار برجایمانده از سه دوره تمدنی در اصفهان، گفت: از مجموع ۲۴۰۰۰ هکتار وسعت شهر اصفهان، تنها ۱۹۰۰ هکتار آن را بافت تاریخی تشکیل میدهد، اما در همین محدوده کوچک، ما آثار ارزشمندی از سه دوره تمدنی مهم یعنی آلبویه، سلجوقی و صفوی را داریم.
وی با بیان اینکه این آثار از عمارتهای سلطنتی گرفته تا مساجد، بازارها، خانههای تاریخی و بناهای اقتصادی را شامل میشود، افزود: هر یک از این آثار بهتنهایی واجد ارزش هویتی و تمدنی هستند. اگر تاکنون از این ظرفیتها بهره درستی نبردهایم، قصوری از سوی ماست و امیدواریم بتوانیم از این سرمایه ارزشمند غیرقابل قیمتگذاری بهخوبی حفاظت کنیم.
شهردار اصفهان ادامه داد: یکی از راههای دستیابی به این هدف، تدوین یک برنامه جامع با محوریت استانداری است که در آن، وظایف بهصورت تخصصی میان نهادهای مختلف تقسیم شود. به عنوان مثال، تأمین هزینههای نگهداری میدان امام میتواند به عهده فولاد باشد، یا پالایشگاه منابع مالی لازم برای پلهای تاریخی را فراهم کند. در این صورت، میراث فرهنگی به عنوان متولی اصلی، با خیالی آسوده میتواند به وظیفه تخصصی خود یعنی حفاظت و مرمت بپردازد.