بیش از ۱۲ هزار پرونده بهزیستی زنجان به مراکز مثبت زندگی واگذار شد

ایرنا/ زنجان - ایرنا - سرپرست بهزیستی استان زنجان گفت: ۱۲ هزار و ۵۳۱ پرونده مستمری بگیران به مراکز مثبت بهزیستی استان واگذار شد تا این مراکز، آموزشهای لازم را در حوزههای مختلف به گروههای هدف ارائه کنند.
مریم کرمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۰۰ مددکار این مراکز، پیگیری امور مددکاری خانواده، ارائه آموزشهای لازم پیرامون تحکیم خانواده، آموزشهای مهارتهای زندگی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، آگاهسازی برای پیشگیری از معلولیت ها، شناسایی داوطلبین، خیرین، معتمدین محلی و حمایت طلبی را در دستور کار خود دارند.
وی با بیان اینکه فعالیت مراکز مثبت زندگی بر دو پایه فناوری اطلاعات و مددکاری اجتماعی استوار است، اضافه کرد: پایش پرونده ها و آموزش در این مراکز مورد توجه قرار می گیرد.
به گفته کرمی، هدف از پایش و آموزش ها، ارتقا و جهت دار کردن خدمات مددکاری اجتماعی، ساماندهی فعالیت های مددکاران در راستای حمایت هدفمند و در نهایت پیشگیری از رسوبی شدن پرونده های تحت پوشش است.
وی تاکید کرد: دوره های آموزشی اصول مددکاری و به روزرسانی اطلاعات ویژه مددکاران مراکز مثبت زندگی به صورت دوره ای برگزار می شود.
سرپرست بهزیستی استان زنجان ادامه داد: رضایت مردم از خدمات دستگاههای دولتی یکی از شاخصهای اصلی سنجش کارآمدی و رشد و توسعه در نظام اداری و اجرایی است و مؤلفه هایی از قبیل سرعت، صحت و دقت در انجام کار مراجعان، چگونگی رفتار و برخورد با ارباب رجوع و اطلاع رسانی مناسب عواملی هستند که موجب رضایتمندی مراجعین می شود.
وی به محله محوری خدمات مراکز مثبت زندگی اشاره کرد و گفت :مراکز مثبت زندگی فرصتی هستند تا مددجویان بهزیستی به بهترین شیوه و در کوتاهترین زمان ممکن بتوانند خدمات مورد نیاز خود را با آسایش و راحتی بیشتری از مددکاران اجتماعی دریافت کنند و اگر هم محل سکونت آنها تغییر پیدا کند با ارائه درخواست، پرونده به نزدیکترین مرکز مثبت زندگی محل سکونت فرد انتقال می یابد.
کرمی در خصوص ارائه خدمات به مددجویان ساکن در روستاهای استان، گفت: باتوجه به سختی های تردد برای ساکنان روستاها، استقرار و جانمایی مراکز مثبت زندگی به گونه ای بوده که برای مردم روستاها در نزدیکترین و قابل دسترسترین منطقه استقرار یابند.
وی آگاهسازی برای پیشگیری از معلولیتها، غربالگری سطح یک پیشگیری از معلولیتها، ارجاع و پیگیری شامل غربالگری بینایی، شنوایی، اختلالات ژنتیک و اتیسم را از دیگر خدمات مراکز مثبت زندگی عنوان کرد.
سرپرست بهزیستی استان زنجان با اعلام پاسخگویی و رسیدگی ۳۴ مرکز مثبت زندگی به صورت محله محور برای حدود ۱۳ هزار مددجوی مستمری بگیر، خاطر نشان کرد: مراکز مثبت زندگی رابط بین بهزیستی و جامعه هدف در محلات هستند که به دلیل سهولت در دسترسی، ۲۲ خدمت عمومی و تخصصی را به مددجویان ارائه می کنند.
وی یادآور شد: بهزیستی استان زنجان در نظر دارد در سطح شهرستان زنجان(سه مرکز) و خدابنده(سه مرکز) مرکز مثبت زندگی تاسیس نماید و علاقه مندان می توانند جهت اطلاعات بیشتر به سایت Zanjan.behzisti.ir مراجعه نمایند.