نماد آخرین خبر

احداث ۵۵۵ نیروگاه خورشیدی در قزوین

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
احداث ۵۵۵ نیروگاه خورشیدی در قزوین

خبرآنلاین/ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: ۵۵۵ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت یک هزار و ۷۱۰ مگاوات در استان در حال بهره‌برداری، احداث و برنامه‌ریزی است.

یوسف اینانلو، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین اظهارکرد: در فاصله زمانی هر ۱۰سال شاهد میانگین رشد در صنعت برق هستیم که در این راستا از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷ این رشد سالانه ۴۲۰ مگاوات ساعت بوده که در دهه بعدی این میزان به ۹۵۰ مگاوات ساعت رسید و به تدریج در دهه سوم به یک هزار و ۸۰۰ مگاوات ساعت و دهه چهارم به ۲هزار و ۷۰۰ مگاوات ساعت افزایش یافته است.

اینانلو عنوان کرد: در طول سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ میانگین رشد سالیانه انرژی به ۳هزارو۸۰۰مگاوات ساعت و در یک سال گذشته به ۶هزارو۵۰۰مگاوات ساعت رسیده که با این میزان رشد باید حداقل ۱/۵برابر در بخش تولید و تامین تجهیزات سرمایه گذاری شود و دو برابر هم در حوزه انتقال سرمایه گذاری صورت گیرد.

وی گفت: این اتفاق در هیچ کشوری از نظر میزان رشد و سرمایه گذاری رخ نمی دهد و باید این ناترازی بین تولید و نیاز مصرف اصلاح شود که برای تحقق این هدف به دو اصل کلی نیاز داریم که هم تولید باید بالا برود و هم نیاز مصرف کمتر شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: در این حوزه ۱۴مگاپروژه از سوی وزارت نیرو برای دوره اوج مصرف تابستان سالجاری تعریف و اجرا شده و مشخص کردیم برای توسعه نیروگاههای خورشیدی بتوانیم سرمایه گذاران بخش خصوصی را وارد کار کنیم.

وی بیان کرد: در ادامه توسعه نیروگاههای سه مگاواتی خورشیدی در دستور کار قرار گرفت و ابتدا شش ساختگاه نیروگاهی برای نصب پنل خورشیدی در استان تعیین و مشخص شد اما با تاکید استاندار محترم و پیگیری های جدی توانستیم این تعداد را بیشتر کرده و بیست نقطه و زمین را تعیین کرده و موافقت لازم را کسب کردیم و در ردیف استانهای پیشرو هستیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قزوین گفت: اقدامات آزمایشی و ایجاد کارگاهها آغاز شده و تاکنون ۸۲سرمایه گذار برای ایجاد نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۷۵۰مگاوات ساعت درخواست داده و تاکنون ۴۲متقاضی موفق به کسب پروانه احداث به ظرفیت ۶۴۰مگاوات شده اند.

اینانلو تصریح کرد: کسانی که به مرحله عقد قرارداد با ساتبا رسیده اند ۲۵متقاضی هستند که برای ساخت ۲۷۲مگاوات نیروگاه موفق شده اند و ۲۱ساختگاه به ظرفیت ۳۸مگاوات نیز در دست ساخت است.

وی اضافه کرد: در حالی که قبل از این در استان ۳۸۵نیروگاه ساخته شده که حدود ۳۰۰نیروگاه آن خانگی است که با ظرفیت ۱۰مگاوات در حال بهره برداری است.

این مسئول یادآورشد: جمعا ۵۵۵نیروگاه خورشیدی با ظرفیت یک هزارو۷۱۰مگاوات در استان قزوین در حال بهره برداری و احداث و برنامه ریزی است.

وی بیان کرد: در بخش نیروگاههای سه مگاواتی زمینهای زیادی واگذار شد و استقبال خوبی را شاهد بودیم که این کار از محل اعتبارات دولتی صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: اخیرا از سوی وزارت نیرو اعلام شد زمین هایی برای ساخت نیروگاه با ظرفیت ۲۰مگاوات آماده سازی شود که در کمیته انرژی این موضوع مطرح شده و با همدلی موجود در استان می توانیم زمین هایی را پیش بینی و آماده کنیم و با استفاده از اعتبارات دولتی و بخش خصوصی شرایط جذب سرمایه گذار را مهیا کنیم.





آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today