اصناف نبض شریان اقتصادی زنجان هستند

مهر/ استاندار زنجان گفت: اصناف و بازار نبض شریان اقتصادی یک استان محسوب می شود از این رو برای دولت و مجموعه حاکمیتی حائز اهمیت است.
سید محسن صادقی، استاندار زنجان در اجلاس عمومی رؤسای اتحادیههای صنفی استان با بیان اینکه اصناف و بازار نبض شریان اقتصادی یک استان محسوب میشود از این رو برای دولت و مجموعه حاکمیتی حائز اهمیت است،
استاندار زنجان افزود: فعالین این حوزه یکی از اصلی ترین شاخصهای رضایت مندی یا نارضایتی اجتماعی به شمار میروند.
وی با اشاره به اینکه قدرت اصناف و اتحادیهها زمانی بروز میکند که بتوانند منافع صنف، رضایت مردم و رویکردها و سیاستهای حکومتی را با تلفیق هم به منصه اجرا بگذارند، تصریح کرد: این در حالی است که در صورت ایجاد ناترازی یا ناهماهنگی یا عدم مفاهمه یا عدم اعتماد، قطعاً نتیجه آن در همه شاخصها منفی خواهد بود.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه اصناف و اتحادیهها، بسیاری از ارزشها و مفاهیم را در حوزه کسب و کار خود مد نظر قرار میدهند، اضافه کرد: نقش این قشر در ایجاد امید و ترویج مفاهیم والایی چون کسب روزی حلال، انصاف، راستگوئی، عدل و … در حوزه کسب و کار بازاریان و اصناف اتفاق میافتد.
وی ضمن قدردانی از فعالین حوزه کشت، برداشت، تولید گندم، آرد و طبخ نان در استان، افزود: نانوایان استان زنجان مورد وثوق ترین و خوشنام ترین صنوف در زمینه جلب رضایت مشتریان هستند حال آنکه بسیاری از نانوایان سایر استانها هم زنجانی اند و این یک سرمایه اجتماعی گرانبها برای ما محسوب میشود.
صادقی با بیان اینکه مباحث انباشتهای در حوزه اصناف استان وجود دارد که مسائل و جزئیات مطرح در این حوزه باید به صورت مستقل و مساله محور بررسی و برطرف شوند، ادامه داد: برگزاری جلساتی که منجر به رفع مشکلات نشود، تأثیری نیز نخواهد داشت از این رو هر دو ماه یک بار جلسهای برای بررسی مسائل مطرح با محوریت سه صنف یا اتحادیه در استان ترتیب داده شود.
وی با بیان اینکه برخی از مواد برنامه پنج ساله هفتم توسعه به حوزه صنوف اختصاص دارد، تاکید کرد: بخشی از مطالبات اتحادیهها و اصناف در قالب برنامه، بهتر تصمیمگیری خواهند شد بر این اساس باید به ظرفیتهای قانونی این مطالبات هم استناد شود.
استاندار زنجان با بیان اینکه ماده ۶۶ قانون بر احیای نظام استاد- شاگردی تاکید داشته که نشان دهنده تأثیر این روش در گذشتگان بوده است، خاطر نشان ساخت: احیای بازارهای سنتی دستخوش یک دگرگونی و تغییر است و نمیتوان جلوی این تغییر را گرفت اما با حفظ بخشهای مثبت نظام سنتی، میتوان برای تغییرات آمادگی لازم را ایجاد نمود.
وی با استناد به ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم توسعه و با تاکید بر ترویج مهارتها و آموزشهای فنی و حرفهای در زمینه تربیت شاگردان، گفت: از سویی اصناف باید به سمت کار حرفهای با آمیزهای از علم، دانایی و تجربه سوق یابند.
صادقی با اشاره به تاکید ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه بر حمایت از صنوف به ویژه در حوزه مالیاتی، ابراز داشت: بر اساس گزارشات اداره کل امور مالیاتی استان، زنجان در دریافت مالیات از صنوف در رتبه ۳۱ کشوری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه کاهش بار مالیاتی و معافیاتهای مالیاتی برای واحدهای کوچک و نوپا نیز در ماده ۳۸ همان قانون مورد تاکید قرار گرفته است، ادامه داد: ظرفیتهای قانونی زیادی برای اتحادیه و اصناف وجود دارد که میتوانند بهره مند شوند.