نماد آخرین خبر

اعتیاد آسیب جدی کرمانشاه؛ از تلاش انجمن معتادان گمنام تا پایین بودن ظرفیت کمپ‌ها

منبع
ايرنا
بروزرسانی
اعتیاد آسیب جدی کرمانشاه؛ از تلاش انجمن معتادان گمنام تا پایین بودن ظرفیت کمپ‌ها

ایرنا/ بر اساس برخی آمارها حدود پنج هزار معتاد متجاهر در استان کرمانشاه وجود دارد اما ظرفیت مراکز نگهداری این افراد محدود است و از سوی دیگر مکانی برای درمان زنان مبتلا وجود ندارد و این مسائل باعث شده که روند بهبودی مبتلایان به این ماده خانمان‌سوز در این خطه مرزی غربی کشور با مشکلاتی روبرو شود.

بر اساس آنچه که معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور هفته گذشته در کارگروه آسیب‌های اجتماعی استان در استانداری اعلام کرد، کرمانشاه جزو سه استان بحرانی در بحث آسیب‌های اجتماعی است که اعتیاد یکی از این آسیب‌ها محسوب می‌شود.

سید محمد بطحایی در این جلسه همچنین با بیان اینکه نبود مرکز ماده ۱۶ برای معتادان زن عیب بزرگی برای استان کرمانشاه است، تصریح کرد: در بحث ماده ۱۶ و طبق گزارشات پنج هزار معتاد متجاهر در سطح استان وجود دارد؛ ظرفیت اسمی کمپ ماده ۱۶ استان ۲۵۰ نفر است اما حدود ۴۰۰ معتاد متجاهر در این مرکز نگهداری می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرداری کرمانشاه برای حل این مشکل باید تمام قد وارد گود شود، پیشنهاد داد: شهرداری، استانداری، سپاه و بسیج باید یک کنسرسیوم مشترک برای حل این مشکل تشکیل دهند؛ در این استان برای معتادان متجاهر زن مرکز ماده ۱۶ وجود ندارد و این مساله عیب بسیار بزرگی است.

ساماندهی معتادان متجاهر کرمانشاه ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد

در این راستا دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به اهمیت ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر در سطح استان گفت: برای این اقدام به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در جهت ارتقاء ظرفیت کمپ ماده ۱۶ نیاز است که امیدواریم در سفر رییس جمهور به کرمانشاه تامین و مصوب شود.

وحید مرادی ظرفیت کمپ ماده ۱۶ استان کرمانشاه را ۲۵۰ نفر اعلام کرد و مطالبه اصلی استان از دولت در حوزه درمان معتادان را ارتقای ظرفیت آن به هزار نفر ذکر کرد.

کمپ ماده ۱۶ محل نگهداری معتادان متجاهر برای ترک اعتیاد و بازپروری است و کمپ ماده ۱۵ محل ترک اعتیاد خودگردان و خصوصی است که مبتلایان داوطلبانه برای ترک به آنجا مراجعه می‌کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه بیان کرد: بیشتر استان‌های کشور برای مدیریت، ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر چند مرکز ماده ۱۶ دارند اما کرمانشاه جزو معدود استان هایی است که فقط یک مرکز دارد و اصلا جوابگوی نیاز منطقه نیست به همین دلیل معتادان متجاهر در سطح شهرهای ما بیشتر به چشم می خورد.

مرادی افزایش ظرفیت ماده ۱۶ فعلی شهر کرمانشاه و راه اندازی ۲ مرکز دیگر در شرق و غرب استان را از مهمترین خواسته ها در سفر رییس جمهور به کرمانشاه عنوان و ابراز امیدواری کرد بودجه حدود ۵۰ میلیارد تومانی پروژه جریان سفر به تصویب برسد.

تجهیز کارگاه‌ها دیگر نیاز استان کرمانشاه

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود؛ اشتغال و مهارت‌آموزی را مهمترین بخش بازپروری و ترک اعتیاد کمپ های ماده ۱۶ عنوان کرد و افزود: در این بخش نیز نیازمند کمک های مالی به منظور تجهیز کارگاه ها هستیم.

مرادی به آموزش در حوزه های مکانیک، خیاطی و دیگر حرفه های فنی در کارگاه های توانمندسازی کمپ ماده ۱۶ اشاره کرد و گفت: اما مساله مهم پذیرش دوباره افراد ترک کرده در جامعه است تا دوباره گرفتار این بلا نشوند و در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی داریم.

۵ هزار عضو انجمن معتادان گمنام در حال بهبودی هستند

در همین پیوند انجمن معتادان گمنام استان کرمانشاه که ۸۷ گروه و بیش از پنج هزار عضو در حال بهبود دارد، با تشکیل منظم کلاس‌ها، جلسات و بر اساس ۱۲ قدم تعریف شده، راه تازه‌ای برای زندگی و رهایی از بند اعتیاد را ایجاد کرده و ظرفیت خوبی برای ترک اعتیاد مبتلایان به این بلای خانمانسوز است.

مطابق داده‌های آماری روابط عمومی انجمن معتادان گمنام استان کرمانشاه؛ این انجمن فعالیت خود را در سال ۱۳۶۹ و به دنبال انجمن جهانی معتادان گمنام دنیا آغاز کرد و اکنون بیش از ۴۰۰ هزار عضو در حال بهبودی در کشور دارد. حدود ۲۲ هزار جلسه هفتگی در قالب ۵۲ هزار و ۳۴۰ گروه به طور مرتب در شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاها با هدف کمک و نجات معتادان از چنگال اعتیاد به مواد مخدر، برگزار می‌شود.

بر اساس این آمار که در اختیار خبرنگار ایرنا قرار گرفت؛ گمنامی اعضاء یکی از اصول اساسی انجمن است در عین حال انجمن معتادان گمنام از سال ۱۳۷۹ در استان کرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون سه گروه بانوان و ۸۴ گروه آقایان با برگزاری جلسات مختلف زمینه بهبودی را برای بیش از پنج هزار عضو فراهم می‌کنند.

همچنین روش بهبودی از بیماری اعتیاد بر پایه کمک یک معتاد به معتاد دیگر و بر اساس ۱۲ قدم بهبودی و شرکت منظم در جلسات گروهی استوار شده تا این افراد بتوانند چگونگی زندگی بدون مصرف مواد مخدر را از یکدیگر بیاموزند و پیامدهای ناشی از اعتیاد را بهبود بخشند. جلسات انجمن به ۲ صورت باز و بسته برگزار می‌کنند به نحوی که جلسات بسته فقط مخصوص بیماران ولی شرکت عموم در جلسات باز آزاد است.

موفقیت انجمن در بهبود بیماران مبتلا به اعتیاد

به گفته مدیر روابط عمومی انجمن معتادان گمنام استان کرمانشاه، این انجمن هزینه‌های خود را از طریق کمک اعضاء و فروش نشریات تامین می‌کند که وابستگی نداشتن به کمک‌های خارج از انجمن از جمله اصول این سازمان مردم نهاد است. همچنین گمنامی اعضای این انجمن یکی دیگر از اصولی است که به گفته خود اعضاء باعث می‌شود معتادان بدون واهمه و ترس از شناخته شدن بتوانند در جلسات حاضر شوند و روند بهبودی خود را دنبال کنند.

وی افزود: انجمن معتادان گمنام بر خلاف دیگر روش‌هایی که ترک اعتیاد را منحصر به ترک جسمی می‌داند با اتکا به روش درمانی خاص خود که تمرکز آن بر استفاده از انرژی و تجربیات گروهی بود توانست موفقیت‌های خوبی را در زمینه ترک اعتیاد کسب کند و NA به عنوان یک روزنه در رهایی از بیماری اعتیاد شناخته شده است.

این عضو انجمن با اشاره به اینکه اکنون حدود ۲۰ هزار نفر از اعضا کارهای خدماتی را انجام می‌دهند گفت: از این تعداد فقط سه نفر به صورت کارمند و حقوق می گیرند و مابقی خدمت گذاران این انجمن و حقوقی دریافت نمی کنند و از کار و زندگی‌شان برای کمک به بیماران دیگر می‌زنند.

مدیر روابط عمومی انجمن معتادان گمنام استان کرمانشاه گفت: امروز انجمن معتادان گمنام ایران از پتانسیل خدماتی برخوردار است که با هدف توسعه پیام این انجمن در کشورهای اسلامی و همسایه مانند افغانستان و ترکیه اقدامات خوبی انجام شده است ، همچنین در بخش‌هایی از آسیا و اقیانوسیه خدماتی را ارائه می‌دهد.

وی در پایان گفت: امروز ایران از نظر تعدا اعضاء و رشد گروه‌ها دومین کشور در بین ۱۳۷ کشور دارای انجمن است که این امر حاصل تلاش تک تک اعضا و حمایت معنوی مسوولان است.

در نتیجه سخن مسوولان و افراد ذی‌مدخل می توان دریافت که اگرچه برای کاهش آمار اعتیاد در کرمانشاه اقداماتی صورت گرفته اما باتوجه به نیاز استان، توان و بودجه بیشتری را طلب می‌کند و نباید از نظر دور داشت که کم برخورداری تاریخی استان که از دهه ۴۰ خورشیدی همچنان باقیمانده است و در کنار آن زخم‌های بزرگ تاریخی همچون جنگ تحمیلی در این خطه مرزی غرب ایران ضرورت توجه ویژه را بیش از پیش محسوس کرده است.

استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت یک‌ و نیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت ایران را در بر می‌گیرد و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای ۱۴ شهرستان با نام‌های کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپل‌ذهاب، کنگاور، گیلان‌غرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر