نماد آخرین خبر

کاهش بارندگی‌ها در استان مرکزی؛ ذخیره سد الغدیر در مرز هشدار قرار گرفت

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کاهش بارندگی‌ها در استان مرکزی؛ ذخیره سد الغدیر در مرز هشدار قرار گرفت

ایرنا/ مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر بارندگی‌ها، گفت: بارش‌های سال آبی جاری در استان ۳۰ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بوده و در ساوه نیز ذخیره سد الغدیر به پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده است.

حسین اسدی، مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان ساوه، با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی بارندگی‌های این استان نسبت به میانگین بلندمدت اظهار کرد: میزان بارندگی تجمعی در استان مرکزی از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه سال گذشته) تاکنون تنها ۱۶۵ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد و نسبت به درازمدت ۳۰ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: این کاهش در شهرستان ساوه شدیدتر بوده و با ثبت ۹۲ میلی‌متر بارندگی، نسبت به سال قبل ۳۳ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۵ درصد افت را تجربه کرده است.

اسدی از وضعیت نگران‌کننده سد الغدیر به عنوان مهمترین منبع تأمین آب شرب ساوه یاد کرد و گفت: اکنون تنها ۲۵.۶ میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شده که ۱۶ میلیون متر مکعب آن حجم مرده و غیرقابل بهره‌برداری است.

وی یادآور شد: در حالیکه سال گذشته در همین بازه زمانی، ذخیره آب سد ۲۸ میلیون متر مکعب بود و افزایش دبی ورودی و همچنین صرفه جویی در مصرف به ویژه در حوزه‌های کشاورزی و شرب لازمه برون رفت از چالش کم آبی است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی، بهره‌برداری غیرمجاز از منابع آبی در بالادست سد الغدیر در روستاهای شهرستان‌های ساوه و تفرش را عامل اصلی کاهش ورودی آب عنوان کرد و هشدار داد: در صورت ادامه این روند، ذخیره سد بیش از این کاهش یافته و تأمین آب شرب در فصل گرما با دشواری مواجه خواهد شد.

وی همچنین بر لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی و قضایی برای مقابله با این تخلفات تأکید کرد و گفت: سال گذشته با همکاری بین بخشی و اقداماتی نظیر لایروبی رودخانه‌ها و مقابله با برداشت‌های بی‌رویه، توانستیم از خشک شدن سدهای الغدیر ساوه و کمال‌صالح اراک جلوگیری کنیم و امسال نیز این رویکرد باید ادامه یابد.

اسدی اجرای سریع طرح انتقال آب شرب از سد کوچری به ساوه را نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با بحران آب در این شهرستان مطرح کرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای خواستار همکاری همه‌جانبه برای رفع موانع اجرایی این طرح شد و بر ضرورت تسریع در اخذ مجوزها، رفع معارض‌ها، جابجایی تیرهای برق، تملک اراضی و سایر اقدامات تکمیلی تأکید کرد.

محمودرضا سازنده، دادستان عمومی و انقلاب ساوه نیز در این نشست اعلام کرد: دستگاه قضایی همانند گذشته به صورت تمام‌قد از دستگاه‌های اجرایی برای حفاظت از منابع آبی حمایت خواهد کرد و با متخلفان برخورد جدی می‌کند.

وی خطاب به ادارات ذی‌ربط از جمله امور آب و منابع طبیعی افزود: انتظار داریم شکایات و دادخواست‌های مرتبط با تخلفات آبی هرچه سریع‌تر به دادستانی ارائه شود تا روند رسیدگی و برخورد قانونی با متخلفان تسریع شود.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today