نماد آخرین خبر

زیرساخت‌های درمانی قزوین ضعیف و دچار فرسودگی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
زیرساخت‌های درمانی قزوین ضعیف و دچار فرسودگی است

ایرنا/ رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: زیرساخت‌های درمانی و بیمارستانی استان از نظر ابنیه، تجهیزات و ناوگان ضعیف بوده و در برخی موارد دچار فرسودگی است.

حسن طاهر احمدی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قزوین اظهار کرد: شرایط نشان می‌دهد که قزوین در حوزه سلامت حرفی برای گفتن ندارد و زیرساخت‌های درمانی یا فرسوده هستند یا از لحاظ تخت و اساتید و پزشکان با کمبود روبرو است.

وی اضافه کرد: از ۱۰ بیمارستان قزوین به غیر از بیمارستان ولایت و تاکستان، سایر بیمارستان‌ها عمر زیادی داشته و مستهلک شدند و بیمارستان ۲۲ بهمن با قدمت ۱۰۳ سال و بیمارستان‌های قدس، بوعلی، آبیک بویین زهرا و رحیمیان الوند از نظر بافت‌های بیمارستانی بسیار ضعیف هستند.

طاهر احمدی بیان کرد: امروز از نظر تعداد تخت‌های بیمارستانی نسبت به متوسط کشوری کمبود داریم و متوسط کشوری به ازای هر هزار نفر ۱.۷۶ درصد است که این آمار در قزوین ۱.۵۶ است.

به گفته این مسوول، در بخش دولتی به ازای هر یک هزار نفر در قزوین، کمتر از یک تخت داریم که این زیبنده استان نیست؛ ضمن اینکه در موضوع تجهیزات نیز مشکلات بسیاری داریم که باید در کنار بیمارستان‌ها ناوگان درمانی نیز تقویت شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: خوشبختانه در موضوع آموزش وضعیت مطلوبی داریم و حدود ۱۰ رشته تخصصی در پزشکی، ۶ رشته تخصصی در دندانپزشکی و ۲ فلوشیپ و فوق تخصصی داریم، با این نکته که از بین ۶۴ پژوهشکده در رتبه ۲۰ قرار داریم.

طاهراحمدی به فعالیت سه هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۰ رشته تحصیلی اشاره کرد و یادآور شد: علاوه بر این موارد بیش از ۱۰۰ دانشجوی بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی فعال هستند و ۴۰ کانون و تشکل دانشجویی نیز در آن‌ها فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در موضوع پرسنل نیز حدود ۲ همت بدهکاری داریم که نسبت به متوسط دانشگاه‌های دیگر وضعیت بدی را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: حدود ۵ هزار میلیارد ریال تاکنون پرداخت شده و اگر راهکاری اندیشید نشود، ماهیانه یک میلیارد ریال به این بدهکاری افزوده خواهد شد.

طاهراحمدی وضعیت جذب پزشک تخصصی در قزوین را نامطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: یکی از علل جذب نکردن پزشک تخصصی در قزوین نزدیکی به تهران است و دومین علت این است که پزشک متخصص که امروز فارغ‌التحصیل می شود جامعه فکر می کند درآمد چند صد میلیونی دارند، درحالی که تنها ۲۰۰ میلیون ریال ماهانه دریافت می‌کند.

این مسوول با بیان اینکه مساله مسکن پزشکان در قزوین همچنان حل نشده باقی مانده است، ادامه داد: ۲ استان از این رابطه در لیست قرار دارند که متاسفانه یکی از آن‌ها قزوین است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین به هشت همت طرح نیمه کار در بخش درمان استان اشاره کرد و یادآور شد: طرح‌های نیمه کاره شامل بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی با ۲۵ درصد پیشرفت نیازمند سه همت، طرح الحاقی شهید رجایی با پیشرفت ۶۰ درصدی و جابه‌جایی بیمارستان ۲۲ بهمن به ساختمان دانشگاه غزالی با حدود ۶۵ درصد پیشرفت در دستور کار است.

طاهراحمدی یادآور شد: غریب به ۳۰۰ دانشجوی پزشکی سالانه باید جذب دانشگاه علوم پزشکی قزوین شوند، اما زیرساخت‌ها اصلا در وضعیت مناسبی نیست، تا جایی که برخلاف برخی استان‌ها که زمین‌های وسیع ۱۰۰ هکتاری دارند، اما قزوین در بحث مولدسازی فقیر است.

وی یادآور شد: صنایع می توانند به بخش بهداشت و درمان کمک کنند، چون حدود چهار هزار صنعت ریز و درشت در قزوین وجود دارد که می توانند وضعیت تجهیزات پزشکی و سلامت استان حمایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: خیران حوزه سلامت نیز مساله بسیار مهمی است که می توانند در این زمینه بسیار موثر واقع شوند و باید از ظرفیت آنها در استان قزوین استفاده کرد.

طاهراحمدی خاطرنشان کرد: سهم ما در سال گذشته از یک درصد ارزش افزوده یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده اما برگشتی به استان ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال است.





آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر