نماد آخرین خبر

دلالان مانع از تغییر سطح عمومی قیمت‌ها با وجود ریزش ارزش دلار هستند

منبع
مهر
بروزرسانی
دلالان مانع از تغییر سطح عمومی قیمت‌ها با وجود ریزش ارزش دلار هستند

مهر/ رئیس اتاق بازرگانی اهواز، یکی از مهمترین عوامل عدم تغییر سطح عمومی قیمت ها در بازار به رغم ریزش ارزش دلار را وجود دلالان عنوان کرد.

شهلا عموری، رئیس اتاق بازرگانی اهواز اظهار کرد: در حال حاضر، می‌توان گفت که به واسطه عدم تأثیرگذاری ریزش ارزش دلار بر قیمت کالاها، بازار دچار تحریف است.

وی با بیان اینکه به واسطه شرایط تورمی در طول دهه‌های گذشته، اقتصاد کشور با پدیده‌ای با عنوان «چسبندگی قیمت» روبرو است ادامه داد: در چنین شرایطی باید سیاست گذاری نهادهای تنظیم گر همگام با نظارت‌های لازم، همراه با کارآمدی نیز باشد.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز تصریح کرد: حمایت از رقابت سالم بازار و افزایش شفافیت اقتصادی از دیگر مولفه‌هایی است که می‌تواند در مسیر تلاش برای کاهش قیمت‌ها مورد توجه قرار گیرد.

عموری با تاکید بر اینکه وجود دلالان باعث مقاومت قیمت کالاها در برابر کاهش نرخ ارز است ادامه داد: باید توجه داشت که ایجاد اعتماد به ثبات اقتصادی و رفع ساختارهای انحصاری می‌تواند در کاهش قیمت‌ها در مواجه با کاهش ارزش دلار تأثیرگذار باشد.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز بیان کرد: یکی از ابهاماتی که منجر به کاهش قیمت‌ها می‌شود؛ تردید نسبت به پایداری کاهش نرخ ارز است اما این درحالی است که افزایش نرخ ارز منجر به رشد فوری قیمت‌ها می‌شود که در این شرایط، فروشندگان به دلیل ذخیره‌سازی کالاها با قیمت بالا از کاهش قیمت‌ها خودداری می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد کالاهای مصرفی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود گفت: کاهش نرخ ارز بر کالاهای جدید وارداتی اثر می‌گذارد و این روند بر کالاهای قبلی تأثیرگذار نیست.

عموری همچنین قدرت انحصاری در بازارها را یکی دیگر از شرایط مقاومت قیمت محصولات در برابر کاهش نرخ ارز عنوان کرد و گفت: بعضاً سیاست‌های مربوط به حوزه خودروسازی و یا صنایع فولادی که به صورت انحصاری فعالیت دارند، زمینه این شرایط را فراهم می‌آورد.

وی یادآورشد: تا زمانی‌که شفافیت، رقابت و اعتماد به سیاست‌هاگذاری های حوزه اقتصادی ایجاد نشود، این چرخه معیوب در بازار ادامه خواهد داشت و گرانی اجناس حتی با کاهش نرخ ارز را شاهد هستیم.

آخرین خبر خوزستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan.today