اقامه نماز همواره مورد تأکید امام صادق(ع) بود

مهر/ رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: امام صادق (ع) در طول زندگی بسیار از نماز گفتند، اما تاکید ایشان در آخر عمر برای تاکید بر اهمیت نماز است.
حجتالاسلام و المسلمین سید بصیر موسوی با اشاره به سالروز شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: این امام بزرگوار به دستور منصور دوانیقی و بر اثر مسمومیت در سن ۶۵ سالگی به شهادت رسید.
وی با بیان اینکه در میان امامان شیعه چه در اصول دین و چه در فروع دین بیشترین روایات از امام صادق (ع) نقل شده است، تصریح کرد: از جمله خصوصیات اخلاقی این امام بزرگوار زهد، انفاق، عبادت بسیار و تلاوت قرآن میباشد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در کتاب کافی آمده امام صادق (ع) مقداری نان، گوشت و پول در کیسه میریخت و بهصورت ناشناس برای تهیدستان برده و میان آنها تقسیم میکرد.
موسوی افزود: این امام بزرگوار در مورد رفتار با خانواده فرمودند: «بهترین مردان امت ما کسانی هستند که نسبت به خانواده خود، خشن نباشند، اهانت نکنند، دلسوزشان باشند و به آنان ظلم ننمایند».
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: ایشان در جایی دیگر فرمودند: «هیچ زندگی گواراتر از نیکخویی نیست» و این حدیث گویای این است که اگر در زندگی اجتماعی، خانوادگی و حتی فردی اخلاق رعایت شود، آن زندگی برخوردار از نشاط و شادابی خواهد بود.
موسوی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی امام صادق (ع)، یادآور شد: خوشاخلاقی و داشتن روابط صمیمانه با مردم یکی از این ویژگیهای این امام بزرگوار است، ایشان هرگز کلام کسی را قطع نمیکردند و پس از پایان سخنان دیگران شروع به صحبت کرده و با روی گشاده با مردم برخورد میکردند.
وی ادامه داد: امام صادق (ع) سیره پیامبر اکرم (ص) را در همه امور زندگی خود الگو قرار داده بودند، ایشان در اکثر مواقع با کارگران بر سر یک سفره مینشستند و بدون هیچ تکبر و غروری با آنها همغذا میشدند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: این امام بزرگوار اجازه نمیدادند امتیازی برای وی و خانوادهاش در نظر گرفته شود، خصوصاً در زمانهایی که با مشکلات اقتصادی و اجتماعی مواجه بودند.
موسوی بیان داشت: از ایشان روایت شده هر که ظلم کند، هر که یاری ظالم کند و هر که راضی به این ظلم باشد، ظالم است.
وی گفت: شهامت بالای امام صادق (ع) باعث شده بود که در مقابل ظالمان، از هر مقام و مرتبهای که بودند بایستند، هرچند که این ایستادگی به ضررشان تمام شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار در نامهای به دوستشان نوشتند: «اگر میخواهی عاقبت بخیر بشوید، باید نعمتهای خدا را در معصیت صرف نکنید، مقابل خداوند مغرور نشوید و به کسی که به ما منسوب است احترام بگذارید».
موسوی با اشاره به آداب معاشرت امام صادق (ع) افزود: ایشان همیشه در بیان شأن پدر و مادر را بهشت و دوزخ انسان میدانستند، به این معنی که میتوانند زمینه عاقبتبخیری و شقاوت فرد را فراهم سازند.
وی اضافه کرد: ایشان همواره تاکید داشتند جوانان وقتی از خواب بیدار میشوند به دنبال علم باشد، عالم باشد، علمدوست باشد و یا شنونده علم باشد، این امام بزرگوار در آخرین لحظات عمر خود تاکید کردند، شفاعت ما به کسی که نماز را سبک بشمارد نمیرسد، ایشان در طول زندگی بسیار از نماز گفتند، اما تاکید ایشان در آخر عمر برای نشان دادن اهمیت نماز است.