نماد آخرین خبر

ساماندهی فرصت‌های شغلی در گلستان؛ پلی میان کارجویان و کارفرمایان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ساماندهی فرصت‌های شغلی در گلستان؛ پلی میان کارجویان و کارفرمایان

ایرنا/ گرگان- ایرنا- سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان گفت: یکی از ابتکارات این نهاد، تدوین طرح‌های ماندگار اشتغال در ۱۴ شهرستان این استان است که بر اساس آن، سه طرح اشتغال‌زای ماندگار هر شهرستان تدوین شده و پس از بررسی‌های فنی و اقتصادی، در قالب کتابچه‌ای جامع به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استاندار گلستان ارائه خواهد شد.

ایوب هلاکو روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری ایرنا گلستان، از ابتدای سال جاری، با تعامل نزدیک با فرمانداران، شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در هر شهرستان آغاز شده است.

وی بیان کرد: تولید پوشاک در گالیکش، قالی‌بافی در مناطق گنبدکاووس، مراوه‌تپه و آق‌قلا، تولید دوغ شتر در گمیشان، نمد مالی در رامیان، مینودشت و مراوه‌تپه، زنجیره تولید زعفران در آزادشهر و رنگرزی نخ ابریشم در مینودشت، از جمله ظرفیت‌های شناسایی‌شده هستند که برای بررسی نهایی به کمیته استانی فرستاده شده‌اند.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان، برنامه‌های حمایتی این اداره از جامعه کارگری را تشریح کرد و گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای برای ارتقای مهارت کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی، نظارت دقیق‌تر بر واحدهای تولیدی مشاغل سخت و زیان‌آور برای جلوگیری از تضییع حقوق و بیمه کارگران و افزایش سهمیه استفاده کارگران از مهمانسراهای کشور، از جمله اقدامات کلیدی این اداره کل در سال جاری است.

هلاکو همچنین به رشد ۱۰ درصدی تشکل‌های کارگری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۳۵۲ تشکل کارگری در استان فعال هستند که نسبت به سال گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته و نشان‌دهنده تقویت همبستگی و سازماندهی در جامعه کارگری است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان از اجرای طرح ساماندهی فرصت‌های شغلی در ۱۴ شهرستان گلستان خبر داد و گفت: ۳۷ واحد کاریابی فعال در استان، با تعامل با مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی، نیازهای شغلی این واحدها را شناسایی کرده و در سامانه‌ای ویژه ثبت می‌کنند.

وی بیان کرد: این اطلاعات در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران قرار می‌گیرد تا کارجویان متناسب با تحصیلات و مهارت‌های خود به فرصت‌های شغلی مناسب معرفی شوند.

هلاکو تأکید کرد: اطلاعات این سامانه به‌صورت ماهانه به‌روزرسانی می‌شود تا همواره منعکس‌کننده نیازهای واقعی بازار کار باشد.

وی افزود: این طرح، گامی مؤثر در راستای کاهش بیکاری و ایجاد ارتباط مستقیم میان کارجویان و کارفرمایان است.

اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان دو طرح ویژه برای تکریم ارباب رجوع و بهبود خدمت‌رسانی به مردم اجرا می‌کند. هلاکو در این باره گفت: نخستین طرح، برگزاری نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌صورت ماهانه در یکی از شهرستان‌های استان است.

وی افزود: طرح دوم، برگزاری نشست‌های شورای مدیران اداره کل در شهرستان‌ها با هدف آشنایی مدیران با ظرفیت‌های هر منطقه و بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها در راستای سرمایه‌گذاری، تولید و ارائه خدمات بهتر به مردم است.

هلاکو از تدارک ۲۰۰ برنامه متنوع برای بزرگداشت هفته کار و کارگر خبر داد و گفت: این برنامه‌ها برای تکریم و قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه ۱۸۰ هزار کارگر این استان طراحی شده و با همکاری دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به اجرا درمی‌آید.

اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان جزئیات برنامه‌های شاخص این هفته را تشریح کرد و گفت: گلباران مزار شهدای جامعه کارگری، برپایی میز خدمت در حاشیه آیین‌های نمازجمعه، دیدار صمیمانه با کارگران فضای سبز و خدمات شهری در شهرهای گنبدکاووس، علی‌آباد کتول و گرگان برای شنیدن دغدغه‌های آنان، حضور غیرمنتظره فرزندان کارگران در محل کار والدین به همراه اهدای شاخه‌های گل به مناسبت روز کارگر و میزبانی مسابقات کشوری والیبال کارگران در شهر بندرترکمن، از جمله برنامه‌های ویژه این هفته هستند.

وی یادآور شد: جامعه کارگری گلستان با تقدیم ۵۴ شهید والامقام، نقش بسزایی در حفظ آرمان‌های انقلاب اسلامی ایفا کرده است.

روز جهانی کارگر، مصادف با سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، فرصتی مغتنم برای ارج نهادن به زحمات این قشر زحمتکش و فداکار است.

هلاکو در ادامه به وضعیت جامعه کارگری استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۱۸۲ هزار نفر به‌عنوان بیمه‌شده کارگری در ۴۴ هزار کارگاه مشمول قانون کار در سراسر استان فعالیت دارند.

وی همچنین از کاهش چشمگیر تعداد دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری خبر داد و افزود: امسال تعداد دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری به ۲ هزار و ۹۰۰ نفر رسیده که نسبت به سال گذشته (۲ هزار و ۹۵۲ نفر) کاهش یافت.

به گفته هلاکو، ۱۰ مرجع حل اختلاف استانی و ۱۷ مرجع تشخیص اختلاف در شهرستان‌ها به‌طور فعال در راستای حل‌وفصل مسائل میان کارگران و کارفرمایان فعالیت می‌کنند که کاهش جمعیت بیمه بیکاری، گواهی بر موفقیت این مراجع و اقدامات حمایتی در سطح استان است.

استان گلستان با ۱۴ شهرستان و جمعیتی که ۴۸ درصد آن در مناطق روستایی ساکن هستند، اقتصادی مبتنی بر کشاورزی دارد.

هلاکو تأکید کرد: هدف ما، خدمت صادقانه به مردم و به‌ویژه جامعه کارگری است که با تلاش شبانه‌روزی خود، چرخ‌های تولید و اقتصاد این سرزمین را به حرکت درمی‌آورند.





آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today