تشریح نگاه سازمان یونسکو به کردستان؛ روح موسیقی در زندگی مردم کردستان جریان دارد

خبرآنلاین/ دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: کردستان همواره مهد همزیستی مسالمتآمیز، فرهنگ صلح و مدارا بوده و سازمان یونسکو نگاه ویژهای به این استان دارد.
دکتر حسن فرطوسی بعد از ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان که با حضور شهردار سنندج صورت گرفت، اظهار کرد: یونسکو به عنوان سازمان آموزشی علمی و فرهنگی در قطببندی جهانی دغدغه پاسداشت فرهنگی و علمی کشورهایی را دارد که سهم زیادی در اقتصاد و سیاست جهانی نداشتهاند.
وی افزود: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو با هدف ایجاد صلح، ریشه کن کردن فقر، توسعه پایدار و گفتگوی بین فرهنگی از طریق آموزش، علوم، فرهنگ، ارتباطات و اطلاعات تاسیس شده است.
به گفته دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، این سازمان به دنبال ایجاد فرهنگ صلح و دانش فراگیر از طریق اطلاعات و ارتباطات در سطح جهان است.
فرطوسی افزود: کشورهایی که در عرصه بینالمللی حرفی برای گفتن داشتند، اما صدایشان به گوش نمیرسید، ایده ایجاد این سازمان را مطرح کردند و نخبگان ایران در آن زمان از پیشگامان این حرکت مثبت بودند.
وی عنوان کرد: با وجود مخالفت برخی کشورها که به دلیل مسائل تاریخی فاقد فرهنگ غنی بودند و قدرت سیاسی و اقتصادی بیشتری نسبت به پیشینه فرهنگی خود داشتند، یونسکو شکل گرفت و در دهههای اخیر دستاوردهای بسیاری در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، آموزشی، ارتباطات و هوش مصنوعی داشته است.
وی با بیان اینکه یکی از این ایدهها، ایجاد شبکه شهرهای خلاق در هفت زمینه مختلف است، گفت: سنندج به عنوان تنها شهر خلاق موسیقی ایران به این شبکه جهانی پیوسته است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: شهر سنندج و مردم آن در طول قرنها در کنار طبیعت زیبا و سختکوشی و روح نشاط زندگی را قدر دانستهاند و موسیقی همواره در هماهنگی با این طبیعت جریان داشته است و این شایستگی باعث شده تا سنندج در سطح جهانی نیز معرفی شود.
فرطوسی عنوان کرد: کردستان و سنندج در تبارشناسی بسیاری از سلوکهای معنویتگرایانه در جهان ریشه دارند و این سرزمین همواره مهد همزیستی مسالمتآمیز، فرهنگ صلح و مدارا بوده است.
وی اظهار کرد: کمیسیون ملی یونسکو با توجه به مسئولیتهای ملی و بینالمللی خود، توجه ویژهای به این منطقه دارد.