استاندار خراسان جنوبی: بانوان در خط مقدم جهاد اقتصادی هستند

ایرنا/ استاندار خراسان جنوبی گفت: بانوان در مدیریت اقتصادی خانواده و بازار نقش پر رنگی دارند و پیشتازان خط مقدم جهاد اقتصادی هستند.
سید محمدرضا هاشمی روز چهارشنبه در نشست با فعالان اقتصادی و بانوان کارآفرین استان افزود: مدیریت توانمندانه بانوان در امور خانه نشان از استعداد آنان در عرصه اقتصاد و بازار دارد که می توانند موفق عمل کنند.
وی اظهار کرد: به همین دلیل، باور داریم سهم بانوان در تحقق شعار سال، که سرمایهگذاری در تولید است بسیار اثرگذار و کلیدی خواهد بود و نباید از این ظرفیتها در حوزه های مختلف غفلت کرد.
استاندار خراسان جنوبی همچنین بر تشکیل کارگروههایی متشکل از بانوان فعال در حوزههایی چون گیاهان دارویی، صنایع دستی، بومگردی، مجتمعهای بینراهی و دیگر عرصههای اقتصادی تأکید کرد و گفت: ظرف یک ماه آینده تیمهای کاری متشکل از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی به ۱۲ شهرستان سفر خواهند کرد تا مسائل و ظرفیتهای میدانی را بررسی کنند و زمینه رشد اقتصادی بانوان فراهم شود.
وی برگزاری سلسله جلسات تخصصی با بانوان را ضروری خواند و افزود: امسال حوزه بانوان باید متمرکز در حوزه اقتصادی و تحقق شعار سال باشد.
هاشمی با اشاره به اینکه نشستهای تخصصی با بانوان کارآفرین و فعالان اقتصادی مستمر خواهد بود ادامه داد: بهرهگیری از ابزارهای نوینی همچون هوش مصنوعی، استارتاپها و پلتفرمهای فروش آنلاین برای توسعه بازار محصولات بانوان ضروری است و باید هیات اندیشهورز بانوان کارآفرین در استان شود.
وی گفت: مسئولان باید همواره در کنار بانوان کارآفرین برای رفع موانع باشند و امور بانوان استانداری موظف است گزارش فعالیتها و موانع را بهصورت منظم ارائه کنند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: تسهیل مسیر فعالیتهای اقتصادی و حذف موانع پیش روی زنان پرتلاش استان از تکالیف مهم بوده و بازارچه دائمی صنایع دستی باید در هر شهری راهاندازی شود تا بانوان بتوانند محصولات تولیدی خود را به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه در نوروز امسال بیش از ۲۷۰ غرفه صنایع دستی در ۲۶ نقطه استان برپا شد، عنوان کرد: در مدت ۶ ماه گذشته، حداقل ۳.۵ همت در حوزه راهآهن و راههای استان اعتبار جذب شده است.
هاشمی به آزادسازی ۳۰ هزار هکتار از معادن بلوکهشده، اخذ مجوز کولبری و پیگیری برای فعالسازی بازارچههای مرزی از جمله در مرز یزدان اشاره کرد و گفت: جاده ماهیرود به فراه ۱۷ سال معطل مانده که با پیگیری هفته گذشته عملیات اجرایی آن آغاز شد و تا کمتر از ۱۷ ماه دیگر آماده خواهد شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی هم گفت: حمایت از صنایع دستی، رفع موانع زیرساختی و ارائه تسهیلات به صنعتگران از اولویت های این اداره کل است.
سید احمد برآبادی افزود: رعایت عدالت در حوزه حمایت های یک وظیفه است و ادارات میراث فرهنگی در این زمینه وظیفه سنگینی دارند.
وی با اشاره به فعالیتهای مثبت صورت گرفته در حوزه کارآفرینی در عرصه های صنایع دستی، گردشگری افزود: بانوان کارآفرین در این استان نیز نقش بسزایی دارند و بسیاری از آنها به عنوان سرمایهگذاران در بخش صنایع دستی و گردشگری فعالیت میکنند.
وی یادآور شد: این افراد جایگاه بسیار بالایی دارند و باید تمام تلاشمان را برای رفع محدودیتها و مشکلاتشان انجام دهیم.
سرپرست اداره کل صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به تعداد قابل توجه صنایع دستی در استان اشاره کرد و گفت: اکنون بیش از ۱۲ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی مشغول به کار هستند که بیشتر آنها بانوان هستند.
وی افزود: علاوه بر اشتغالزایی، این افراد مسئولیتهای دیگری مانند همسر و مادر بودن را نیز بر عهده دارند.
برآبادی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت نمایشگاهها در حمایت از صنعتگران گفت: حضور در این نمایشگاهها باید بر اساس قابلیتها و توانمندیهای هر فرد صورت گیرد، نه به صورت تصادفی یا انتخابی غیرمنصفانه لذا رعایت عدالت ضروری است.
وی همچنین بر لزوم حل مشکلات مرتبط با مکانهای دائمی برای صنعتگران تأکید کرد و گفت: مشکلی که داریم، این است بسیاری از صنعتگران در مکانهای موقت مستقر هستند و نمیتوانند تبلیغات دائمی انجام دهند لذا باید فضایی دائمی برای صنعتگران ایجاد شود که به راحتی به معرفی محصولات خود بپردازند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی توجه به مسئله آموزشی در حوزه صنایع دستی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از هنرمندان و صنعتگران به دلیل مشکلات تسهیلات نتوانستهاند به طور کامل از پتانسیلهای خود بهرهبرداری کنند.
وی ادامه داد: برخی از آنها برای دریافت تسهیلات در این حوزه هزینههای زیادی کردهاند اما پس از سالها هنوز نتوانستهاند به طور کامل از این تسهیلات استفاده کنند.
برآبادی یادآور شد: تلاشهای ویژه در زمینه تسهیلات بانکی برای کارآفرینان و صنایع دستی انجام شده لذا در زمینه تسهیلات پشتیبان برای صنایع دستی، مشکلاتی وجود داشته است که به زودی بررسی و رفع خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین در برخی از حوزهها نیاز به نمایندگان بیشتر داریم تا مشکلات صنعتگران به صورت مؤثرتر منتقل شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا زمینههای مناسب برای رشد و پیشرفت صنعتگران و کارآفرینان استان فراهم شود، چرا که این افراد در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان نقش حیاتی دارند.
در این نشست تعدادی از بانوان کارآفرین و فعالان حوزه صنایع دستی به بیان مشکلات حوزه کاری خود پرداختند.