کمبود نیروی کار ماهرچالش جدی در استان قم است

مهر/ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم از کمبود نیروی کار ماهر بهعنوان یکی از چالشهای اساسی استان یاد کرد و گفت: برای رفع این مشکل، برنامهریزیهای بلندمدتی در دست اجراست.
علی آشتاب ظهر چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته کارگر و با حضور اصحاب رسانه در قم برگزار شد، با اشاره به آخرین آمار نیروی کار در استان اظهار داشت: مجموع نیروی کار فعال در استان قم بالغ بر ۳۵۸ هزار و ۷۰۰ نفر است که از این تعداد، ۴۸ هزار و ۱۹۸ نفر در بخش صنعت، ۱۰۱ هزار و ۹۹۸ نفر در حوزه اصناف و ۴۰ هزار و ۷۰۰ نفر در واحدهای خدماتی مشغول به فعالیت هستند.
وی با تأکید بر لزوم مهارتآموزی و توانمندسازی نیروی انسانی، کمبود نیروی کار ماهر را یکی از دغدغههای اصلی استان دانست و افزود: در همین راستا، نیازسنجی پنجسالهای به واحدهای تولیدی استان ارائه شده است تا با آموزش و مهارتدهی هدفمند، روند تأمین نیروی کار در آینده تسهیل شود.
برنامهریزی برای جلوگیری از بهکارگیری نیروی غیرمجاز در پروژه نهضت ملی مسکن
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم از هماهنگیهای صورتگرفته با استانداری و اداره کل راه و شهرسازی استان برای اجرای پروژه نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: بهمنظور جلوگیری از استفاده از نیروی کار غیرمجاز در این طرح ملی، تدابیر لازم اندیشیده شده و برنامهریزیهای دقیقی در حال اجراست.
آشتاب همچنین افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران در سال جاری را اقدامی مؤثر در جهت حمایت از این قشر زحمتکش ارزیابی کرد و اظهار داشت: این افزایش حقوق میتواند زمینهساز ارتقای انگیزه شغلی در میان کارگران باشد و در تلاش هستیم خدمات رفاهی بیشتری را نیز برای آنان فراهم کنیم.
بیش از ۹۲۶ هزار نفر یارانهبگیر در قم
وی در ادامه با اشاره به آمار یارانهبگیران در استان قم افزود: هماکنون ۹۲۶ هزار و ۴۳۶ نفر از جمعیت استان یارانه دریافت میکنند که این تعداد شامل بیش از ۳۱۱ هزار خانوار میشود.
آشتاب با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، آن را «بزرگترین خرید قرن» خواند و اظهار داشت: در حال حاضر، ۱۹۱۱ فروشگاه خرد و ۲۱۸ فروشگاه بزرگ در استان قم به این طرح پیوستهاند و شهروندان میتوانند ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله لبنیات، گوشت، روغن و سایر اقلام ضروری را از طریق این طرح تهیه کنند.
وی با اشاره به اعتبار تخصیصیافته به دهکهای مختلف جمعیتی گفت: دهکهای اول تا سوم مبلغ ۵۰۰ هزار تومان و دهکهای چهارم تا هفتم مبلغ ۳۵۰ هزار تومان اعتبار دارند که بهصورت ذخیره در سامانه ثبت میشود و شهروندان میتوانند تا پایان مرحله دوم نسبت به خرید اقدام کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم همچنین از اجرای طرح «یَسنا» ویژه حمایت غذایی از کودکان زیر پنج سال خبر داد و عنوان کرد: این طرح با هدف تقویت بنیه تغذیهای کودکان و مادران شیرده اجرایی شده است و بر اساس آن، خانوارهای مشمول در دهکهای ۱ تا ۵ مبلغ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و دهکهای ۶ و ۷ مبلغ ۶۶۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.
آشتاب در بخش دیگری از سخنان خود درباره روند رسیدگی به اعتراضات یارانهای اظهار کرد: یارانهها موضوعی ملی بوده و تصمیمگیری در خصوص دهکبندی و پرداخت بر عهده سازمان هدفمندسازی یارانههاست.
وی در پایان تأکید کرد: سامانههای لازم برای ثبت درخواست و اعتراض طراحی شدهاند و شهروندان میتوانند بدون مراجعه حضوری، از طریق دفاتر پیشخوان دولت و بسترهای الکترونیکی پیگیریهای مربوطه را انجام دهند.