سههزار میلیارد ریال روی میز اسب خراسانشمالی؛ اما صندلی سرمایهگذار خالی

ایرنا/ رئیس کمیسیون کارآفرینی، سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی خراسان شمالی گفت: سههزار میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد زیر ساختها و سرمایهگذاری در صنعت اسب این استان اختصاص داده شده است و پرداخت آن منوط به جذب سرمایهگذار بخش خصوصی است.
زهرا معینی، رئیس کمیسیون کارآفرینی، سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی خراسان شمالی اظهار کرد: پس از پیگیریهای انجامشده در جریان سفر رییسجمهور و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به خراسان شمالی، موافقت با پرداخت تسهیلات مورد نیاز برای توسعه زیرساختهای صنعت اسب در استان اخذ شد.
وی افزود: این تسهیلات برای ایجاد پیست، تأسیسات پرورش و زیرساختهای مربوط به صنعت اسب در شهرستان بجنورد در نظر گرفته شده و هماکنون فراخوان جذب سرمایهگذار از طریق بخش خصوصی منتشر شده است.
شهرک اسب، طرحی نو در توسعه اشتغال و گردشگری
معینی با تأکید بر ضرورت ایجاد شهرک اسب در استان، تصریح کرد: راهاندازی یک شهرک تخصصی در حوزه پرورش، آموزش، مسابقات و خدمات مرتبط با صنعت اسب، میتواند منبع درآمدزایی بالا برای استان باشد. مرحله نخست این طرح، ساخت پیست سوارکاری در مرکز استان است.
وی خاطرنشان کرد: استان خراسان شمالی با برخورداری از نژادهای اصیل اسب ترکمن و ظرفیتهای اقلیمی مناسب، یکی از مناطق مستعد برای توسعه صنعت اسب در کشور به شمار میرود.
نقش صنعت اسب در اشتغال، تولید ثروت و گردشگری
رئیس کمیسیون کارآفرینی اتاق بازرگانی خراسان شمالی با اشاره به اشتغالزایی گسترده صنعت اسب، گفت: از پرورش و آموزش تا تولید لوازم سوارکاری و برگزاری مسابقات، این صنعت میتواند بهصورت مستقیم و غیرمستقیم فرصتهای شغلی فراوانی ایجاد کند.
وی افزود: تاکنون اقدامات جدی در این زمینه انجام نشده و تنها برنامههایی محدود در حوزه سوارکاری اجرا شده است، در حالی که با ایجاد زنجیره کامل میتوان ارزش افزوده بالایی برای استان ایجاد کرد.
راز و جرگلان؛ گنجینهای برای سرمایهگذاری در صنعت اسب
معینی با اشاره به ظرفیتهای بالقوه شهرستان راز و جرگلان گفت: نژاد آخالتکه که از نظر استقامت و زیبایی شهرت جهانی دارد، حاصل تلاشهای پرورشدهندگان اسب در این منطقه است و این ظرفیت مغفول، نیازمند توجه و حمایت جدی از سوی سرمایهگذاران و مسئولان است.
وی یادآور شد: در سفر رییسجمهور به استان، توسعه زیرساختهای صنعت اسب مورد تأکید قرار گرفت و معاون رییسجمهور در امور روستایی نیز این طرح را تایید و برای تخصیص تسهیلات ارزانقیمت به آن دستورات لازم را صادر کرد.
صنعت اسبداری در ایران همواره یکی از ارکان مهم تاریخ و فرهنگ این سرزمین بوده است و در این میان، خراسان شمالی با دارا بودن اسبهای اصیل ترکمن بهعنوان یکی از برجستهترین مراکز پرورش این نژاد در کشور شناخته میشود.
خراسان شمالی با ویژگیهای ژنتیکی خاص اسبهای ترکمن از ظرفیتهای بینظیری برای تبدیل این صنعت به یکی از موتورهای اقتصادی خود برخوردار است، با بیش از هزار و ۷۰۰ سر اسب ترکمن، این استان در حقیقت ذخیرهگاهی از استعدادهای ژنتیکی محسوب می شود که در صورت بهرهبرداری صحیح، میتواند به یکی از قطبهای اصلی اقتصاد دامداری کشور تبدیل شود.