نماد آخرین خبر

وزارت صمت به گلستان وعده داد؛ تبدیل بهشت طبیعی به قطب صنعتی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وزارت صمت به گلستان وعده داد؛ تبدیل بهشت طبیعی به قطب صنعتی

ایرنا/ معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، از برنامه‌های کلان برای تبدیل ظرفیت‌های بالقوه گلستان به فرصت‌های توسعه اقتصادی سخن گفت و نقشه راه توسعه صنعتی این استان با محوریت صادرات را صادر کرد.

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه جمع‌بندی سفر یک روزه به گلستان با حضور معاون استاندار، نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان، مدیران شهرک‌های صنعتی و جمعی از فعالان اقتصادی ‌با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر گلستان، از جمله دریا، جنگل، منابع طبیعی، اقلیم مناسب و نیروی انسانی تحصیل‌کرده، تأکید کرد: این پتانسیل‌ها باید از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شوند.

وی با ذکر مثالی از توسعه بندر جبل‌علی در امارات، گفت: امارات با تمرکز منابع بر یک بندر، ظرفیت ژئوپلیتیک خود را به موتور رشد اقتصادی تبدیل کرد و گلستان نیز با تقویت زیرساخت‌هایی مانند بندر، گمرک و بازارچه‌های مرزی می‌تواند به قطب صادرات منطقه تبدیل شود.

شیخ افزود: اگر بندر و زیرساخت‌های تجاری مناسب نداشته باشیم، این بهشت طبیعی نمی‌تواند به توسعه و اشتغال منجر شود.

معاون وزیر صمت ادامه داد: می‌توان در جنگل‌های گلستان قدم زد و لذت برد، اما بدون کسب‌وکار، درآمد و شغل پایدار ایجاد نخواهد شد.

شیخ با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه، بر لزوم دستیابی به رشد ۸.۵ درصدی صنعتی و ۲۳ درصدی صادرات تأکید کرد.

وی ظرفیت‌های صادراتی گلستان، از جمله دریا، بندر، گمرک و مرز را فرصتی طلایی برای توسعه دانست و گفت: کشورهایی مانند هنگ‌کنگ و سنگاپور با ایجاد زیرساخت‌های لجستیک و بسته‌بندی، درآمدهای کلانی از صادرات مجدد کسب می‌کنند و گلستان نیز باید استراتژی توسعه صادرات را در اولویت قرار دهد.

شیخ همچنین از تفویض اختیارات وزارت صمت به استان‌ها خبر داد و افزود: این تصمیم به استانداری‌ها و مقامات محلی امکان می‌دهد با سرعت بیشتری در مسیر توسعه گام بردارند.

معاون وزیر صمت با تأکید بر ضرورت همکاری بین‌دستگاهی، از استانداری، اتاق بازرگانی، نمایندگان مجلس و سایر نهادها خواست تا در قالب یک ائتلاف، موانع سرمایه‌گذاری را برطرف کنند.

وی گفت: وزارت صمت به‌تنهایی نمی‌تواند شمشیر بزند. انرژی، ارز، منابع مالی و زمین در اختیار نهادهای دیگر است. باید همه ذی‌نفعان برای توسعه سرمایه‌گذاری هم‌جهت شوند.

شیخ از کاهش اخیر نرخ ارز و حذف محدودیت‌های ارزی برای صادرکنندگان خبر داد و افزود: خط ویژه اعتباری برای تأمین سرمایه در گردش شرکت‌ها و افزایش بودجه تبصره ۱۸ در نظر گرفته شده است. همچنین تفاهم‌نامه‌ای با بانک تخصصی معدن برای تأمین مالی واحدهای صنعتی امضا خواهد شد.

با توجه به ظرفیت‌های گلستان در صنایع غذایی، شیخ از برنامه‌ریزی برای جذب برندهای بزرگ این حوزه خبر داد.

وی همچنین با اشاره به برنامه آمایش سرزمینی، گفت: گلستان به‌عنوان مقصدی برای صنایع پاک، دیجیتال و فناوری‌های پیشرفته در نظر گرفته شده است که در این میان، شهرک صنعتی هزار هکتاری جدید، فرصتی بی‌نظیر برای جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه‌هاست.

وی افزود: با دعوت از شرکت‌های تأمین‌کننده آب، برق و گاز، زیرساخت‌های این شهرک تقویت خواهد شد تا سرمایه‌گذاران بتوانند با اطمینان در گلستان فعالیت کنند.





آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :

Instagram.com/golestan_today