فرونشست زمین در شهرستان خانمیرزا ۱۰ سانتیمتر است

ایرنا/ فرماندار خانمیرزا با اشاره به اینکه فرونشست زمین در این شهرستان ۱۰ سانتیمتر است گفت:دشت خانمیرزا هماکنون به دشت ممنوعه بحرانی تبدیل شده است.
امین کیانینژاد، فرماندار خانمیرزا اظهار داشت: این شهرستان قطب کشاورزی استان است بیشترین دشتهای حاصلخیز استان را دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه این شهرستان در کنار۲ رودخانه بزرگ و سرچشمه کارون قرار دارد اما استفاده و برداشت از این رودخانهها کم است و مردم در زمانهای گذشته با حفر چاه از منابع آب زیرزمینی استفاده میکردند و این مساله باعث خالی شدن سفرههای آب زیر زمینی و فرونشست زمین و دشت خانمیرزا شده است.
کیانینژاد افزود: هماکنون فرونشست زمین در دشت خانمیرزا به ۱۰ سانتیمتر رسیده است و احیای این دشت با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری و انتقال آب برای تامین آب شرب و کشاورزی یک راهکار برای کاهش مصرف از منابع آبهای زیر زمینی است.
کیانینژاد افزود: با کاهش منابع آب زیر زمینی وضعیت سفرهای آبهای زیرزمینی این شهرستان فاجعه بار شده است و این امر باعث بروز مشکلاتی در زمینه کشاورزی و اشتغال در شهرستان شده است.
فرماندار شهرستان خانمیرزا گفت: هماکنون عملیات اجرای چندین طرح انتقال آب از طریق پمپاژ از روگر و انتقال آب از رودخانه ارمند در دست اجراست که اجرا کامل این طرحها نیازبه اعتبار دارد.
وی افزود : کمبود کود شیمیایی، تامین اعتبار برای توسعه طرح های گلخانهای و کشاورزی و تامین اعتبار و تسهیلات برای توسعه کشاورزی در اراضی شیبدار نیاز است.
شهرستان خانمیرزا رتبه نخست در زمینه احداث گلخانه از لحاظ وسعت را دارد
معاون معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: شهرستان خانمیرزا به لحاظ وسعت گلخانههای فعال، رتبه نخست را در سطح استان دارد.
حسین بهرامی افزود: با توجه به میزان وسعت گلخانه در این شهرستان و وضعیت آب و هوایی، این خطه قابلیت تبدیل شدن به یکی از قطبهای اصلی تولید و صادرات محصولات کشاورزی گلخانهای در کشور را دارد.
به گفته وی، شهرستان خانمیرزا با برخورداری از بیش از ۲۰هزار هکتار اراضی کشاورزی، شرایط اقلیمی متنوع و نیروی انسانی پرتلاش یک ظرفیت خوب در بخش کشاورزی است که با توجه به خشکسالی و برنامه دولت برای توسعه گلخانه اجرای طرحهای گلخانه در این شهرستان در اولویت قرار گرفته است.
بهرامی گفت: تاکنون بیش از سه هزار هکتار از این اراضی برای احداث گلخانه مناسبسازی شده و چهار هزار هکتار دیگر نیز ظرفیت توسعه دارد.
به گفته وی، هماکنون ۲۰۰ پروانه احداث گلخانه صادر شده که یکی از مشکلات پیش رو افراد متقاضی راهاندازی گلخانه دریافت تسهیلات است.
وی اظهار داشت : هماکنون چندین مجتمع بزرگ گلخانهای در این شهرستان فعال است که برخی از آنها فعالیت خود را از یک واحد کوچک آغاز کردهاند و اکنون به مجموعههایی صنعتی در سطح ملی تبدیل شدهاند.
بهرامی با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات یکی از مشکلات بخش کشاورزی و توسعه گلخانه در استان است گفت: در سالهای گذشته دولت تا ۸۰ درصد از هزینههای احداث گلخانه را از طریق تسهیلات بانکی پرداخت میکرد در حالی که هماکنون سهم مشارکت کشاورزان از هزینهها به بیش از ۶۰ درصد افزایشیافته است.
به گفته وی، بسیاری از کشاورزان و متقاضیان احداث گلخانه به دلیل پرداخت نشدن تسهیلات و نبود سرمایه نقدی برای راهاندازی طرحهای گلخانهای با مشکل مواجه شدند.