استاندار: مصوبههای کمیسیون کشاورزی مجلس برای چهارمحال و بختیاری با اولویت پیگیری میشود

ایرنا/ شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: تمامی مصوبات کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی برای توسعه همهجانبه این استان با اولویت از سوی مدیران دستگاههای اجرایی پیگیری و عملیاتی میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مردانی گرمدره شامگاه پنجشنبه در نشست مشترک شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: درخواستهای نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مطالبههای فرمانداران به اعضای این کمیسیون ارائه شد.
وی تعداد بهرهبرداران کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سرشماری سال گذشته را بیش از ۸۵ هزار نفر دانست و افزود: این تعداد نسبت به سرشماری قبلی در سال ۱۳۹۰ بیش از ۳۷ درصد افزایش داشته است.
مردانی تصریح کرد: انتظار است کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی برای بررسی درخواستهای دغدغهمندان کشاورزان و باغداران چهارمحال و بختیاری کارگروه ویژه تشکیل دهد.
وی یادآور شد: اختصاص سهم مورد نیاز تسهیلات برای راهاندازی شهرکهای گلخانهای و دامپروری چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گیرد.
خشک شدن دشتهای استان
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: خشک شدن دشتهای شهرستان بروجن باعث ناراحتی مردم منطقه شده است.
غلامرضا میرزایی تاکید کرد: انتظار داریم اجرای سد آقبلاغ پس از ۱۷ سال وارد مرحله عملیاتی شود تا بتوان از مزیتهای آن بهرهمند شد.
وی افزود: سد شهدای چشمهعلی شهرستان بروجن از ۳۰ سال پیش در دستور کار قرار گرفته است که انتظار میرود این طرح عملیاتی شود تا به رفع مشکلات شهرستانهای بروجن و خانمیرزا کمک کند.
میرزایی تصریح کرد: طرح انتقال آب قانونی بن به بروجن تنها بخش کمی از نیاز آشامیدنی شهرستان بروجن را تامین میکند و برای رفع این مشکل باید انتقال آب آشامیدنی چشمهسفید بهطور جدی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به کمبود منابع آب در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: برای کشاورزان منطقه بهویژه گلخانهها به تسهیلات بانکی نیاز داریم.
میرزایی اظهار داشت: اصلاح جویهای کشاورزی، ساماندهی قناتها، سدهای خاکی و آبخوانها، رفع تداخل اراضی بین منابعطبیعی و آبخیزداری با مردم، تسهیل در صدور مجوزهای بومگردی و گردشگری کشاورزی و آسان شدن روند ساخت اتاقکهای نگهبانی در زمینهای کشاورزی بایستی با اولویت پیگیری و عملیاتی شود.
مصوبههای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در چهارمحال و بختیاری لازمالاجرا است
رییس کمیته دام و طیور کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی گفت: تمامی مصوبههای این کمیسیون در چهارمحال و بختیاری لازمالاجرا است.
رضا حاجیپور در ادامه در نشست مشترک شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تجهیز مرکز درمانی حیات وحش از خواستههای مردم این استان است.
وی افزود: مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری از مهمترین مراکز کشور بوده که قابلیت ویژهای برای این استان است.
حاجیپور تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری شرکتهای زیادی در حوزه گیاهان دارویی و کشت بادام زمینی دارد که در آیندهای نزدیک تکمیل و بهرهبرداری میشود.
وی با اشاره به قابلیت ویژه چهارمحال و بختیاری در حوزه دامپروری یادآور شد: در حوزه آب و فاضلاب اقدامات قابلتوجهی در این استان انجام شده است.
همه ظرفیت استان به کارگیری شود
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی نیز گفت: چهارمحال و بختیاری سرزمینی غنی است که جای پیشرفت دارد.
جهانبخش قلاوند تاکید کرد: ظرفیتهای شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد بازدید و مصوباتی برای تسریع در روند پیشرفت این شهرستانها در نظر گرفته شد.
وی افزود: مطالبات و خواستههای مردم براساس سند آمایش سرزمینی مورد بررسی قرار میگیرد و اجرای آنها در مسیر قانون و شاخصهای علمی عملیاتی میشود.
قلاوند تصریح کرد: در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری بهویژه شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد آب وجود دارد اما آبیاری نیست و منابع آب ساماندهی نشدهاند که این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: استفاده صحیح از منابع آب باید بازبینی شود و روشهای ساماندهی آن جزو برنامههای اولویتدار قرار گیرد.
قلاوند اظهار داشت: اجرای طرحهای مرتبط با صنایع تبدیلی و تکمیلی در شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد چهارمحال و بختیاری دستور کار باشد.
مساله آب نیازمند مدیریت ملی است
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مساله آب باید فنی و دقیق بررسی شود و این موضوع به مدیریت ملی نیاز دارد.
احمد راستینه هفشجانی تاکید کرد: بیعدالتی مردم ما را رنج میدهد زیرا این مردم در سرچشمه تشنه هستند.
وی چهارمحال و بختیاری را سرچشمه اصلی زایندهرود، کارون و بخشی از دز دانست و افزود: ۹۰ درصد زایش زایندهرود از این استان و ۶۵ درصد آن از تونلهای کارون است و اگر تونل گلاب تخصیص بگیرد، زایندهرود رمقی نخواهد داشت.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: براساس تصویب طرح تحقیق و تفحص از طرحهای انتقال آب کشور در مجلس یازدهم هرگونه انتقال آب بینحوضهای بجز برای آشامیدن ممنوع شد.
وی با اشاره به منتفی شدن طرح انتقال آب بهشتآباد گفت: نمایندگان مردم چهارمحال و بختیاری پای خواستههای مردم استان میایستند و سازمان حفاظت محیطزیست کشور اجرای این طرح را در کرد.
راستینه تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی عدالت در تصمیمگیری آب با مدیریت ملی براساس نگاه حکمرانی ملی را مورد توجه قرار دهد و تصویب کند.
۱۰۰ هزار میلیارد ریال نیاز طرحهای کشاورزی
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تکمیل طرحهای نیمهتمام حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
حمیدرضا عزیزی فارسانی تاکید کرد: یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی و نیمهصنعتی در حوزه کشاورزی، شیلات و صنایع تبدیلی و تکمیلی داریم که تکمیل آنها به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی افزود: انتقال آب سد سوم کوهرنگ خلاف قانون است و مشکل دارد و باید مهندسی ارزش شود تا ضرر آن کمتر شود.
عزیزی تصریح کرد: ۲۰ روستا خارج از محدوده سد کوهرنگ سه وجود دارد که از هیچ خدمتی بهرهمند نیستند.
وی یادآور شد: مطالبات مردم این منطقه باید ظرف یکماه، خدمترسانی در حوزه بهداشت، درمان، آبرسانی، کشاورزی ظرف چهار ماه، مشخص شدن تراز نرمال سد ظرف یک هفته عملیاتی شود.
رییس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: آب آشامیدنی شهر سرخون و روستاهای هلوسعد شهرستان اردل از ۱۳ سال گذشته دچار آلودگی نفتی است و تقاضا داریم وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی وزارت نفت را مکلف به رفع این مشکل کنند.
وی گفت: اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب در شهرهای زیر ۳۵ هزار نفر جمعیت با استان است که این مشکل در چهارمحال و بختیاری باید با بهرهگیری از منابع ملی رفع شود.
عزیزی تاکید کرد: براساس قانون و شرکتهای آب منطقهای باید مدیریت تمامی سدها، نیروگاهها و تاسیسات زیرمجموعه در هر استان به همان منطقه واگذار شود که این مهم باید در چهارمحال و بختیاری و شهرستان کوهرنگ عملیاتی شود.
وی افزود: احداث تصفیهخانه سد باباحیدر، پرداخت مطالبههای مردم و پیمانکاران و تسریع در آبگیری سد غدیر باباحیدر شهرستان فارسان با سرعت بیشتری عملیاتی و بهرهبرداری شود.
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۲۱ شهر و ۳۷۳ روستا در چهارمحال و بختیاری بحران آبی دارد و ۱۳۷ روستا آبرسانی سیار میشود.
وی گفت: تقاضا میشود مبلغ مشخص شده از محل بند م اعتبارات بحران ۳۵ هزار میلیارد ریال برای رفع تنش آبی چهارمحال و بختیاری عملیاتی شود.
عزیزی تاکید کرد: حفر تونل بهشتآباد بهطور کلی منسوخ شده است و خواهشمندیم ردیف بودجه این طرح حذف شود.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: یک گروه کارشناسی متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بررسی مشکلات آبی چهارمحال و بختیاری تشکیل و از روز جمعه وارد بازدید میدانی و بررسی موضوع میشود.
غلامرضا میرزایی تاکید کرد: در ۲۰ سال گذشته پیگیریهای فراوانی برای مشکلات آبی چهارمحال و بختیاری انجام شد که به نتیجه مطلوب نرسیده است.
وی افزود: از تمامی کشاورزان و باغداران چهارمحال و بختیاری درخواست میشود اجازه دهند تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی مشکلات آبی استان را از نزدیک بررسی و برای رفع آن تلاش کنند.
به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی برای بررسی مشکلات چهارمحال و بختیاری به این استان سفر کردند.