سهم ۸۷ درصدی خانوارها در مصرف آب تهران؛ وضعیت ذخایر سدها نامناسب است

ایرنا/ استاندار تهران گفت: اکنون ۸۷ درصد از مصرف آب در استان تهران به مصارف خانگی اختصاص دارد، میزان مصرف آب در استان به حدود ۲۶۰ لیتر در روز رسیده که این رقم ۲ برابر سرانه مصرف متعارف است.
محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران اظهار داشت: این میزان مصرف آب در تهران نشاندهنده نیاز جدی به همراهی مردم در مسیر کاهش مصرف آب است زیرا اکنون ۶۳ درصد از شهروندان تهرانی بیش از ۲ برابر الگوی استاندارد، یعنی روزانه حدود ۲۶۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان از میانگین کشوری نیز فراتر رفته است.
وی در ادامه اظهار کرد: اجرای قوانینی مانند ماده ۱۶ مقررات ملی مسکن (جداسازی آب شرب و آب باران) میتواند نقش موثری در کاهش فشار بر منابع آبی داشته باشد.
استاندار تهران تاکید کرد: باید از ابزارهایی همانند افزایش تعرفه برای مشترکان پرمصرف و نیز اعمال محدودیتهای هدفمند برای تغییر رفتار مصرفکنندگان بکار گرفته شود، بر همین اساس استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و اجرای برنامهریزیهای مشخص برای مدیریت منابع آبی از جمله اقدامات مهمی است که در دستور کار قرار دارد.
به گفته استاندار تهران، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب و نظارت مستمر برآن میتواند مصرف آب در استان تهران را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.
وضعیت نامناسب ذخایر سدهای آب در تهران
معتمدیان با اشاره به وضعیت نامناسب ذخایر سدهای تامینکننده آب تهران هم اعلام کرد: بحران کمآبی به مرحلهای رسیده که نیازمند اقدامات فوری و مشارکت همگانی است.
استاندار تهران تاکید کرد: راهاندازی پویشهای اجتماعی با هدف ارتقای آگاهی عمومی و بهرهگیری از تجربیات سال گذشته، میتواند زمینهساز مشارکت موثر شهروندان در کاهش حدود ۲۰ درصدی مصرف آب باشد.
معتمدیان در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه قرار است شهرداری تهران با هدف مدیریت مصرف آب از پساب در آبیاری فضای شهری استفاده کند؛ آیا این پسابها استاندارد است؟ افزود: به طور قطع پسابهایی که برای مصارف شهری مورد استفاده قرار میگیرند از استانداردهای لازم برخوردار است و شهرداریها باید بهعنوان نهادهای اجرایی پیشرو در این فرآیند نقشآفرینی کرده و از ظرفیتهای خود در مدیریت منابع آبی به صورت استاندارد و مبتنی بر ضوابط مشخص بهره گیرند.
وی ادامه داد: در استفاده از پسابها برای مصرف شهری، دستگاههای مسئول همانند شرکت آب و فاضلاب و سازمان حفاظت محیط زیست در چارچوب استانداردهای مصوب نظارت دارند.
معتمدیان با بیان اینکه جایگزینی پساب تصفیه شده بجای آب شرب در آبیاری فضای سبز و نیز جداسازی آب شرب از آب غیرشرب باید بهعنوان اولویت اجرایی دنبال شود، گفت: شهرداری تهران سالانه حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب برای فضای سبز شهری مصرف میکند که بخش قابلتوجهی از آن از منابع زیرزمینی برداشت میشود، این موضوع تهدیدی جدی برای منابع آبی پایتخت بهشمار میرود.