نماد آخرین خبر

شرکت چینی ۳۰۰ مگاوات برق خورشیدی در بوشهر تولید می‌کند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
شرکت چینی ۳۰۰ مگاوات برق خورشیدی در بوشهر تولید می‌کند

ایرنا/ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق بوشهر گفت: یک شرکت چینی متقاضی سرمایه‌گذاری درتولید برق خورشیدی از سه ساختگاه در این استان بازدید کرده و امیدواریم ۳۰۰ مگاوات از این ظرفیت به تولید برق استان افزوده شود.

غلامرضا حشمتی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق بوشهر افزود: با توجه به افزایش قابل توجه مصرف برق در کشور و ناترازی تولید و مصرف انرژی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر راهکاری موثر برای حل مشکل ناترازی برق است.

وی ادامه داد: ناترازی برق در سال‌های اخیر موجب تبدیل تهدید به فرصت در سطح ملی و شکل‌گری نهضت قرارگاه توسعه انرژی‌های تجدید پذیر درکشور و تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی از خورشید برنامه‌ریزی شده‌است.

حشمتی بیان کرد: در همین راستا در استان بوشهر ساخت نیروگاه در دو بخش در دستور کار قرار گرفته که با توجه به افزایش ۷۰ دردصی نرخ خرید انرژی تجدیدپذیر از سوی دولت نسبت‌به سال گذشته و کاهش زمان بازگشت سرمایه از ۵ تا ۵.۵ سال به ۳ تا ۳.۳ سال و خرید تضمینی محصول برق تولید آنها در قالب عرضه در بورس به‌صورت ۲۰ ساله توسط دولت جذابیت خوبی برای سرمایه‌گذاری در این بخش ایجاد شده‌‍است.

وی اضافه کرد: در بخش نیروگاه‌های بزرگ مقیاس، تاکنون برای دو ساختگاه بزرگ ۲۰۰ مگاواتی سرمایه‌گذار شناسایی شده‌است که برای یک سرمایه‌گذار موافقت اصولی صادر و بزودی تحویل زمین و عملیات اجرایی طرح آغاز می‌شود و سرمایه‌گذار دوم هم یک شرکت چینی است که از سه ساختگاه در استان بازدید کرده و امیدواریم ۳۰۰ مگاوات هم از این ظرفیت به تولید برق استان افزوده شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق بوشهر بیان کرد: با توجه به سرعت نصب آنها که یکسال است در تلاش می‌کنیم برای تابستان سال آینده از این ظرفیت خدادادی و انرژی پاک در استان بوشهر بهره‌مند شده و ناترازی انرژی کمتری داشته باشیم.

حشمتی گفت: در حوزه نیروگاه‌های متوسط مقیاس سه مگاواتیِ دولت ساخت قرار است بودجه و تجهیزات طرح از سوی دولت تامین شود که در این حوزه تاکنون ۳۰ ساختگاه در استان بوشهر شناسایی و تغییر کاربری زمین‌ها انجام شده و از ۱۰۰ مگاوات، ۵۰ مگاوات آن تا اواخر خرداد و بقیه نیز تا اواخر تیر یا اوایل مرداد امسال وارد مدار می‌شوند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر اظهار کرد: در شرایطی که تولید انرژی خورشیدی در این استان از ابتدا تاکنون فقط ۹ مگاوات بوده این ۱۰۰ مگاوات عدد بزرگی است که برای دیگر ساختگاه‌های دولتی هم پیگیر شناسایی ظرفیت‌هایی هستیم که با شیوه‌ای ساده و ارزان به شبکه توزیع برق متصل و وارد مدار شود که تا کنون ۳۰ تا ۳۵ ساختگاه جدید شناسایی شده و بزودی عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود.
وی با بیان اینکه در حوزه نیروگاه‌های کوچک مقیاس هم آماده همکاری با سرمایه‌گذاران هستیم، عنوان کرد: در بخش مولد انرژی خورشیدی از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال که هزینه یک نیروگاه خورشیدی پشت بامی است تا هر رقمی که تمایل دارند، شرایط سرمایه‌گذاری فراهم است و دولت نیز زمین رایگان در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق بوشهر ادامه داد: شرایط واگذاری پروانه و مجوز بسیار آسان شده به گونه‌ای که به‌جای ۱۸ استعلامی که پیش از این وجود داشت تنها نیاز به یک استعلام است و در کمتر از یک هفته مجوز و موافقت اصولی صادر می‌شود و دولت نیز برای این طرح تسهیلاتی در نظر گرفته است.
وی یکی از راهکارها برای کاهش مصرف انرژی در اداره‌ها در مناطق گرمسیر را استفاده از انرژی تجدیدپذیر دانست و افزود: در این زمینه یک تکلیف قانونی برای دستگاه‌های اجرایی در نظر گرفته شده که ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز سالانه خود را از انرژی تجدیدپذیر تامین کنند.
مدیرکل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر اضافه کرد: در همین راستا از ۱۰۲ دستگاه مشمول این طرح در استان ۳۰ دستگاه تفاهمنامه‌هایی را مبادله که ۱۰ دستگاه عملیات اجرایی را آغاز کردند و ۱۰ دستگاه هم صفحه‌های خورشیدی را نصب و وارد مدار کرده‌اند و امیدواریم سایر دستگاه‌هایی که هنوز اقدامی نکرده‌اند سریع‌تر مراجعه کنند.





آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar