سن مدیریت در قزوین بالا رفته است

مهر/ قزوین- نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی به زعم داشتن نخبگان میانگین سن مدیریت در استان قزوین بالا رفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه محمدبیگی در شورای اداری استان قزوین که بعد از ظهر شنبه در سالن جلسات شهید امامی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه نظام اداری و استخدامی استان قزوین دربردارنده نخبگان و استعداد ویژه است و حدود ۴۹ درصد مردم قزوین از تحصیلات عالیه برخوردار هستند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگرچه بهره هوشی ایرانیها جزو سه الی چهار رده برتر جهان است اما متأسفانه بهرهبرداری از نیرو انسانی در مسیر رضایت بخشی قرار ندارد و این وظیفه مجلس و دولت است که شایسته سالاری در حوزه استخدام و گزینش در دستور کار خود قرار دهد.
وی افزود: متأسفانه از ظرفیت مشاورین و افراد در ردهها بالا و چه بسا صاحب نظر که میتوانند در بهبود وضعیت نیرو انسانی مؤثر باشند استفاده نمیشود یا به طور کل این شایسته سالاری وجود ندارد که این مسائل سبب دلسردی نخبگان و خروج آنان از کشور میشود که این موارد ضربههای جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد کرد که ما باید نظام اداری را به جایگاه درست خود بازگردانیم.
این مسئول تاکید کرد: متأسفانه قوانین این حوزه بسیار ضعیف هستند همچنین شناسایی، نگهداری و حفظ نخبگان در عمل در قوانین لحاظ نشده است و اقدامات ما در حوزه تغییر قوانین این حوزه میتواند ما را در مسیر تحقق گام دوم انقلاب راهنمایی کند.
وی ادامه داد: در استان قزوین ۴۰ پست بلاتصدی دارد و در شرایط کنونی به زعم داشتن نخبگان میانگین سن مدیریت بالا رفته است.
این مسئول تصریح کرد: در شرایط خروج افراد نیروهای متخصص از سیستمها ما نیازمند تعلیم نیروهای متخصص و جذب سریع افراد متخصص در بخش استخدامی هستیم.
وی یادآور شد: گزینش و آزمون ۱۰۰ هزار نفر در استخدام پزشکی، ۲۶ هزار نفر در حوزه سلامت و استخدامیهای آموزش و پرورش و همچنین تغییر و اصلاح تعرفه کارمندان پرستاری اصلاح بسیار حائز اهمیت بود که این تغییر تعرفه برای جذب و نگهداری نیروهای انسانی باید در سایر بخشها نیز لحاظ شود.
این مسئول تاکید کرد: استان قزوین با توجه به اینکه از ابتدا دارای چارت و کادر ضعیف بوده و پروسه استان شدن آن نیز با تأخیر بوده، نیازمند بسته ویژه اداری و استخدامی است که امیدواریم این مسئله در دستور کار دولت قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: در حوزه ساماندهی استخدام کارکنان دولت قانونی که امروز بلاتکلیف مانده میتوانست به قانون فاخری تبدیل شود که ذیل آن افراد بدون واسطه با اصل دستگاه قرار داد ببندند که این موضوع سبب حذف واسطه و درنهایت افزایش درآمد و امنیت شغلی میشد که متأسفانه این قانون بلاتکلیف مانده و نیازمند توجه ویژه است.
محمدبیگی تاکید کرد: اگر ما نتوانیم در حوزه هوش مصنوعی و دولت الکترونیکی دیجیتال حرکت کنیم از دنیا عقل میمانیم که این عقب ماندگی در حوزه مرجعیت علمی و اقتصادی نیز مؤثر خواهد بود.
وی با تاکید براینکه طرح فواد اسباب نظارت بر نیرو انسانی را به راحتی فراهم میکند تشریح کرد: ساختار فرسوده ساختمانهای اداری چنگی به دل نمیزند و این ساختمانها در شأن نیروهای استخدامی نیست و حتی ساختمان اعصاب و روان استان نیز در مجاورت راه آهن قرار دارد که لازم است در این حوزه نیز تمهیدات لازم انجام شود.