لرستان مستعد تبدیل به پایتخت گیاهان دارویی کشور است

ایرنا/ خرمآباد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: این استان شرایط بسیار مناسبی برای انواع کشت دارد و مستعد تبدیل به پایتخت گیاهان دارویی کشور است.
به گزارش ایرنا، سید عماد شاهرخی روز شنبه در جلسه توسعه کشت گیاهان دارویی و معرفی کشتهای جایگزین گیاهان ممنوعه اظهار داشت: در سه سال اخیر ۲ هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه و از چهار هزار و ۳۰۰ هکتار به ۶ هزار و ۲۰۰هکتار رسید.
وی میزان تولید گیاهان دارویی در لرستان را ۲۴ هزار تن برشمرد و افزود: شهرستان های خرم آباد، نورآباد، الیگودرز، الشتر و بروجرد بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی را دارند، همچنین گشنیز، موسیر، آویشن، زعفران و گل محمدی دارای بیشترین سطح زیر کشت در استان هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: سال های اخیر جلسات بسیاری جهت توسعه کشت گیاهان دارویی با شرکت ها و هولدینگ های مرتبط گرفته شده است تا نهاده ها را در اختیار کشاورزان قرار داده و محصول را نیز به صورت قراردادی از تولیدکنندگان خریداری کنند.
شاهرخی همچنین ادامه داد: با کمک بنیاد برکت و بنیاد علوی تسهیلاتی در اختیار کشاورزان گذاشته شده تا بتوانند نهاده ها را خریداری کرده و شروع بکار کنند.
وی گفت: در یک اقدام خلاقانه برای ترویج کشت گیاهان دارویی در لرستان، تسهیلات سه ساله به کشاورز اعطا و در یک مزرعه الگویی به مساحت ۲ هکتار، موسیر کشت شده که این مبلغ بعد از اتمام بهره برداری و بازپرداخت آن به صورت چرخشی در اختیار سایر کشاورزان قرار خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: متاسفانه سال قبل، ردیف بودجه توسعه کشت گیاهان دارویی استان حذف شد، ولی با این وجود ۲۰۰ هکتار کشت شد، بنابراین در صورتی که به توسعه این حوزه در استان توجه و طرح پایلوتی با مشورت استاندار به سرانجام برسد، می توان لرستان را به پایتخت گیاهان دارویی تبدیل و سطح زیر کشت را از ۶ به ۱۲ هزار هکتار افزایش داد.
شاهرخی تصریح کرد: زمینه توسعه کشت این محصولات با اقدامات ترویجی فراهم و در بحث پایش هم با توجه به اقلیم هر منطقه مشخص شده که در هر منطقه چه محصولی کشت شود، همچنین این آمادگی وجود دارد کشت در قالب تسهیلات کم بهره یا بلاعوض و تعیین برش هر شهرستان، به شکل وسیع تری انجام شود.