شاهکار ایرانی مراسم وداع با پاپ در کلیسای سنتپیتر

ایرنا/ این روزها قالی ایرانی نفیس و خوش نقش و نگار پهن شده زیر پیکر پاپ در مراسم وداع با او در کلیسای سنتپیتر واتیکان خبرساز شده است، خیلیها معتقدند این قالی «فرش دستباف ملایر» است که در دوره قاجار مورد توجه اروپایی ها قرار گرفت و صادرات آن به قاره سبز از آن زمان تاکنون ادامه دارد.
آوازه فرش ملایر سالهاست به آنسوی مرزها رسیده، از موزه تاریخ هنر وین در اتریش گرفته تا آلمان و انگلیس و امروز در قلب واتیکان خودنمایی میکند و با قدمت و شکوه تاریخی خود، پاپ فرانسیس را بدرقه میکند.
از اول اردیبهشت(۲۱ آوریل ۲۰۲۵) که پاپ فرانسیس پس از طی یک دوره بیماری در سن ۸۸ سالگی درگذشت، واتیکان عکسی را از پیکر بیجان پاپ فرانسیس دوم در تابوت منتشر کرد که روی یک فرش قرمز و خوش نقش و نگار قرار داشت.
به سرعت این عکس در فضای مجازی دست به دست شد و در تصاویری که از مراسم وداع مسیحیان کاتولیک با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکای جهان در کلیسای سنت پیتر مخابره شد، وجود یک فرش دستبافت ایرانی با ابعاد بزرگ زیر تابوت پاپ خودنمایی کرد، طبق گزارشهای اعلام شده، این فرش دستبافت با ابعاد پنج در هفت متر، قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد که در شهر ملایر به طور خاص برای هدیه به واتیکان بافته شده است.
گمانهزنیهای زیادی درباره اصالت این فرش وجود دارد که آیا این فرش بافته ملایر است یا دیگرهای شهرهای ایران که در فرش دستباف دستی قدمت دارند، اما فارغ از ملایری بودن، کاشانی و یا اصفهانی بودن این فرش، مهم اصالت و دیرینگی فرش ایرانی است که امروز در بزرگترین آئینهای مسیحیان خودنمایی میکند.
البته این اتفاق پیش از این نیز تکرار شده و گویا رسم بر این است که در آیین های مهم واتیکان از جمله آیین تشییع و وداع با پاپ، فرش های نفیس ایرانی در کلیسای سنت پتر پهن می شود.
فرشهای دستباف ایرانی همواره بهعنوان نمادی از هنر، فرهنگ و اصالت شناخته میشوند و با تنوع طرح، اصالت نقوش و رنگهای گرم، جایگاه ویژهای در میان علاقهمندان به هنر فرش در سراسر جهان دارند، رنگ لاکی از جمله رنگهای سنتی در قالیبافی ایرانی است که نماد شور، انرژی و حیات به شمار میرود.