نماد آخرین خبر

بیش از ۲۲ هزار تن ماهی در استان کرمانشاه تولید شد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
بیش از ۲۲ هزار تن ماهی در استان کرمانشاه تولید شد

باشگاه خبرنگاران/ مدیرکل شیلات کرمانشاه گفت: طی سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۷۸ تن انواع ماهیان سردآبی و گرمابی در سطح استان تولید و روانه بازار شد که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن حدود یک هزار و ۲۰۰ تن افزایش را نشان می‌دهد.

سهراب صحرایی، مدیرکل شیلات کرمانشاه گفت که طی سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۷۸ تن انواع ماهیان سردآبی و گرمابی در سطح استان تولید و روانه بازار شد که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن حدود یک هزار و ۲۰۰ تن افزایش را نشان می‌دهد.

سهراب صحرایی با ارائه آماری از فعالیت های سال گذشته این اداره کل اظهار کرد: استان کرمانشاه در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۰ تن در حوزه آبزیان تولید داشت که این میزان شامل بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ تن ماهیان سردآبی و افزون بر هشت هزار و ۱۰۰ تن ماهیان گرمابی است.

وی با بیان اینکه پارسال در سطح استان پنج میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه ماهیان زینتی نیز تولید شد افزود: طی سال گذشته تولیدات آبزی از سطح ۵۰۲ مزرعه روانه بازارهای داخلی و خارجی شد.

مدیرکل شیلات کرمانشاه با اشاره به صادرات بخشی از تولیدات آبزیان استان به خارج از کشور یادآور شد: پارسال پنج هزار و ۲۰۰ تن انواع ماهی تازه و منجمد و ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار قطعه کپور زنده و سه تن میگو به کشور عراق صادر شد.

فعالیت ۳ هزار و ۸۵۰ نفر در حوزه شیلات

صحرایی با بیان اینکه سه هزار و ۸۵۰ نفر هم اکنون در بخش شیلات استان کرمانشاه به کار اشتغال دارند گفت: با وجود آنکه این استان در بین استان های غیرساحلی کشور جزو استان های مطرح تولید آبزی به شمار می رود ولی سرانه مصرف ماهی بین مردم استان مطلوب نیست.

وی ادامه داد: سرانه مصرف ماهی در استان سالانه ۱۰ کیلوگرم است که نسبت به سرانه ۱۵ کیلوگرم کشوری و حتی جهانی فاصله زیادی دارد از اینرو برای افزایش سرانه مصرف در استان برنامه های ترویجی و فرهنگی اجرا شد که می توان به برگزاری جشنواره طبخ آبزیان در سنقر و قصرشیرین اشاره کرد.

هدف‌گذاری ۲۵ هزار تن تولید در سال ۱۴۰۴

صحرایی تاکید کرد: تعدادی برنامه و طرح شیلاتی در سال جاری هدف گذاری شده تا میزان تولید آبزیان را در استان از حدود ۲۳ هزار تن کنونی به ۲۵ هزار تن افزایش یابد.

وی با اشاره به اجرای ۲ طرح مهم شیلاتی سال گذشته در استان کرمانشاه از جمله برق رسانی به مجتمع ریژاو با ۶ هزار تن و مجتمع تمام مکانیزه کلاران دشه پاوه با ۸۰۰ تن تولید در سال افزود: امسال نیز پیش بینی شده است چندین طرح شیلاتی مهم از جمله بزرگترین شهرک شیلاتی کشور با ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت در شهر مرزی سومار پیگیری و به اجرا گذاشته شود.

مدیرکل شیلات کرمانشاه ابراز امیدواری کرد ساخت یک سکوی صادراتی ویژه شیلات برای استان، ایجاد مرکز صید و صیادی تفریحی در شهربازی ( ماهیگیری با قلاب) کرمانشاه، آکواریوم آبزیان، پرورش ماهی در قفس، کارخانه تولید کنسرو ماهی قزل آلا و چند طرح دیگر نیز به اجرا درآید.

مشکلات پرورش ماهی کپور در استان کرمانشاه

صحرایی با یادآوری تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای جهاد آبزی پروری در کشور به ویژه استان های غیرساحلی یادآور شد: متاسفانه در اجرای این طرح مشکلاتی وجود دارد که مهمترین آن صادر نشدن مجوز پرورش ماهی کپور توسط حفاظت محیط زیست است چراکه معتقدند این ماهی جزو ماهیان مهاجم به شمار می آید و امیدواریم این مشکل در استان رفع شود.

وی همچنین نداشتن ردیف اعتبار ملی برای طرح های شیلاتی را از دیگر مشکلات این حوزه در کرمانشاه دانست و گفت: این مشکل اجرای طرح های شیلاتی در استان را به دلیل نبود ردیف اعتبار کافی با چالش جدی مواجه ساخته است.

صحرایی یکی از این طرح های مهم آبزی کرمانشاه را مرکز تکثیر بچه ماهیان قصرشیرین عنوان کرد و افزود: این طرح به دلیل نداشتن اعتبار کافی راه اندازی نشده است که فعال شدن آن با اعتبار ۶ میلیارد تومان در سال می تواند استان کرمانشاه را به یکی از استان های تولید کننده بچه ماهی در کشور مبدل سازد.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today