مدیرعامل و اعضای جدید هیات مدیره بزرگترین شهرک کشت و صنعت کشور معرفی شدند

خبرآنلاین/ مدیرعامل و اعضای جدید هیات مدیره مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان روز یکشنبه طی آیینی با حضور پیمان اسکندری مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران معرفی شدند.
در این آیین، خلیل نیکشاد به عنوان مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان معرفی و از خدمات صمد بهزاد مدیرعامل و اعضای پیشین هیات مدیره این واحد تولیدی کشاورزی تجلیل شد.
براساس احکام صادر شده، خلیل نیکشاد به عنوان مدیرعامل، علی میرزازاده به عنوان رییس هیات مدیره، محبوب فروزنده به عنوان نائب رییس، صفرعلی نظریان و منصور عالی پور به عنوان اعضای جدید هیأت مدیره شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان معرفی شدند.
کشت و صنعت مغان نتوانسته نقش خود را در اقتصاد استان اردبیل و کشور ایفا کند
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران در این آیین با اشاره به تداوم وضعیت خشکسالی در ایران و ضرورت توجه به تامین امنیت غذایی کشور با استفاده از ظرفیتهای محلی و بومی کشور گفت: نوار شمال و غرب ایران در ایفای نقش امنیت غذایی کشور نقش اساسی در آینده خواهد داشت.
پیمان اسکندری خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک مانند غلات و پروتئین را برای تامین امنیت غذایی کشور مهم خواند و بیان کرد: استان اردبیل هم اینک با 4.5 میلیون تن محصول معادل چهار درصد تولیدات کشور، نقش مهمی در این امر ایفا میکند و در آینده نیز باید نقش موثر و بیشتری بر عهده بگیرد.
وی خواستار چیده شدن پایه توسعه کشور به خصوص استان اردبیل بر مبنای کشاورزی شد و اظهار کرد: شرکت شهرکهای کشاورزی ایران با ایجاد بزرگترین شهرک گلخانهای کشور به مساحت یک هزار و 600 هکتار در منطقه مغان گام مهمی برای تحقق این هدف برداشته است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران با اشاره به اشتغال 6 هزار نفر در واحدهای گلخانهای استان اردبیل و نیز حدود چهار هزار نفر در کشت و صنعت مغان، سهم 10 هزار نفری شرکتهای کشاورزی استان در اشتغال را ناچیز خواند و خواستار سرمایه گذاری برای افزایش این سهم شد.
وی اضافه کرد: شرکت شهرکهای کشاورزی ایران در سالی که به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، نقش اصلی در تولید و سرمایه گذاری دارد و آماده است که این نقش و سهم خود را ارتقا و افزایش دهد.
اسکندری از برنامهریزی برای سرمایه گذاری در بخش دامپروری، شیلات و تولیدات گلخانهای جدید در استان اردبیل از سوی شرکت شهرکهای کشاورزی ایران خبر داد و گفت: به زودی 200 هکتار گلخانه جدید در استان اردبیل ایجاد می شود.
وی در ادامه بیان کرد: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان تا کنون نتوانسته نقش خود را در اقتصاد استان اردبیل و کشور ایفا کند و به جایگاه واقعی خود برسد و ضروری است که شیوه تولید، اشتغال و صادرات محصولات آن تغییر یابد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران همچنین با سنتی و قدیمی خواندن سامانه آبیاری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و نیز سوء مدیریت حاکم در این مجتمع بزرگ تولیدی در سالهای گذشته بیان کرد: با این وضعیتی که کشت و صنعت مغان دارد، مقامات ملی و محلی و ناظران بی ظرف از شرایط موجود رضایت ندارند.
وی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان را آبروی وزارت جهاد کشاورزی خواند و افزود: امکانات این شرکت وسیع است و زنجیرههای تولید میتواند در آن شکل بگیرد ولی نیازمند تدبیری جدید است و شیوه مدیریت آن باید از نو ساخته شود.
اسکندری خواستار اعمال مدیریت مبتنی بر علم و تجربه در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان شد و اضافه کرد: سود سالانه 870 میلیارد ریال برای این مجتمع بزرگ تولیدی رقم ناچیزی محسوب می شود چرا که انتظارات از این واحد اقتصادی بسیار زیاد است.
وی همچنین خواستار ایفای نقشی پررنگ از سوی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در حوزه مسئولیت اجتماعی شد و اظهار کرد: یک نگرش مدیریتی جدید باید بر این شرکت حاکم شود تا نقش موثرتری در حوزه تنظیم بازار محصولات و صادرات ایفا کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران در ادامه با اشاره به تداوم وضعیت خشکسالی در کشور، خواستار ورود شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به موضوع تولید بذر متناسب با شرایط اقلیمی جدید در همه نوع محصول شد و اضافه کرد: این مجتمع تولیدی همچنین باید در زندگی و معیشت مردم منطقه نقس بیشتری ایفا کند.
کشت و صنعت مغان با شیوه درست مدیریت و تولید فاصله زیادی دارد
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل در این آیین با اشاره به گزارش پرداخت کامل حقوق کارکنان از سوی مدیران کشت و صنعت مغان و افتخار به این امر و نبود مساله کارگری در این مجتمع تولیدی، این مساله را جای خوشحالی خواند.
عزیز حبیبی گفت: با توجه به ظرفیت های بالا، این موضوع نشان می دهد که در گذشته اوضاع کشت و صنعت و دامپروری مغان بدتر بوده و این بنگاه اقتصادی موفق نبوده است.
وی خواستار الگو شدن مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان در امر اشتغال و تولید شد و افزود: این بنگاه اقتصادی با شیوه درست مدیریت و تولید اقتصادی و سودده در عرصه کشاورزی فاصله دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل با اشاره به وجود ظرفیت زیاد تولید در کشت و صنعت مغان، خواستار تغییر شیوه حکمرانی در این واحد تولیدی شد و اظهار کرد: حکمرانی در این شرکت باید از حکمرانی هزینهزا به حکمرانی و مدیریت دادهافزا تغییر یابد.
وی اضافه کرد: امروزه همه عوامل برای تولید در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان مهیاست و باید تولید در این بنگاه با نگاهی علمی دنبال شود و تعامل بخش بخشی در این واحد اقتصادی ملی و دولتی حاکم شود.
حبیبی اعمال شیوه حکمرانی و مدیریت نوین و علمی، استفاده از ظرفیت مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، برقراری ارتباط تنگاتنگ بین بخش علمی، صنعتی و کشاورزی و نیز برگزاری نشستهای علمی را از ضرورتها و الزامات مدیریت جدید در این کشت و صنعت ذکر کرد.
وی همچنین خواستار نظارت و سیاستگذاری جدید و با نگاه علمی و تولیدمحور در کشت و صنعت مغان شد و گفت: برای تداوم و افزایش تولید در این مجتمع اقتصادی دولتی و ملی باید روند تولید تغییر یابد.
آب، فرسایش خاک و نرخ بازدهی نیروی انسانی، سه چالش بخش کشاورزی است
مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز در این آیین، آب، فرسایش خاک و نرخ بازدهی نیروی انسانی را سه چالش بخش کشاورزی خواند و گفت: برای افزایش بازده در این سه بخش متمرکز خواهیم شد.
خلیل نیکشاد با اشاره به کم شدن بازده 10 هزار هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان و نیز تبدیل چهار هزار هکتار از اراضی این مجتمع کشاورزی به اراضی زهدار و غیرقابل کشت افزود: قرار گرفتن این شرکت در ذیل اصل 44 و احتمال واگذاری آن به بخش خصوصی، توسعه و سرمایهگذاری در آن را معطل و متوقف کرده است.
وی خواستار مشارکت همه دلسوزان اقتصادی و کشاورزی استان و کشور برای رونق گرفتن کشت و صنعت مغان شد و بیان گرد: برای رونق و افزایش تولید و بهرهوری در این شرکت، از همه ظرفیتها و مراجع دانشگاهی و آموزشی، ترویجی و تحقیقاتی استفاده خواهیم کرد.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکشهای زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی دو سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت میکند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر به فرد کشور محسوب میشود.
بنا به اعلام مدیریت این شرکت، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن میرسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.