قطعی برق در بخش کشاورزی قوچان خسارتهای جبرانناپذیری دارد

فارس/ مدیر جهاد کشاورزی قوچان گفت: وقتی کشاورز در فصول گرم نیاز جدی به آب در کاشت محصول دارد اما با قطعی برق روبرو میشود با خسارتهایی همچون کاهش تولید، ضربهزدن به اقتصاد روستایی و... روبرو است.
حبیباله مقتدر، مدیر جهاد کشاورزی قوچان اظهار کرد: این شهرستان دارای ۳۹۸ چاه عمیق و ۴۰ ایستگاه پمپاژ مجدد آب است که قطعی برق چاههای کشاورزی و حتی صنایع وابسته به این حوزه خسارتهایی را به همراه داشته است.
وی تأکید کرد: زیرمجموعه دستگاههای این سازمان و تمام واحدهای تولیدی و صنعتی در قوچان پایکار ایجاد نیروگاههای خورشیدی هستند حتی اگر سرمایهگذاری به دنبال راهاندازی یک نیروگاه در اراضی ملی باشد میتوان همکاری لازم را انجام داد.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان راهاندازی نیروگاههای خورشیدی را موجب کمک به تولید پایدار و جلوگیری از قطعی برق دانست و تصریح کرد: وقتی کشاورز در فصول گرم نیاز جدی به آب برای کاشت محصول باکیفیت دارد با قطعی برق روبرو میشود که این مسئله علاوه بر کاهش تولید و ضربهزدن به اقتصاد و درآمد روستایی، خسارتهای جبرانناپذیر دیگری را به همراه میآورد.
مقتدر بیان کرد: این مسئله بر کسی پوشیده نیست که قطعی برق به بخش کشاورزی خسارت وارد میکند و علاوه بر کاهش در تولید به تجهیزات نیز آسیب میرساند اما باید در این زمینه علاوه بر راهاندازی نیروگاههای خورشیدی مدیریت جدیتری هم صورت بگیرد.
گفتنی است قرارداد ایجاد اولین نیروگاه خورشیدی چاههای کشاورزی به همت یکی از کشاورزان قوچانی در بخش مرکزی و اراضی فرخان این شهرستان با حضور مسئولین منعقد شد و قرار است در گام اول یک نیروگاه ۵۰ کیلوواتی و در مرحله بعدی نیز یک نیروگاه دیگر ۵۰ کیلوواتی ایجاد شود.