نماد آخرین خبر

کشف پیکرک سفالی در دهلران؛ میراثی از دوران پیش از تاریخ

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کشف پیکرک سفالی در دهلران؛ میراثی از دوران پیش از تاریخ

ایرنا/ کشف پیکرک ظریف سفالی زنانه در دهلران، ریسمانی به هنر و تمدن دوران پیش از تاریخ است، این اثر با نقوش هنری‌ زیبا، تجلی شکوه تمدن‌های گمشده‌ای است که از دل خاک سربرآورده‌اند.

دهلران یکی از کهن‌ترین مراکز تمدن در جنوب غربی استان ایلام است و به گفته و تائید بسیاری از باستان شناسان ملی و بین‌المللی، این منطقه بیش از هشت هزار سال پیشینه تمدنی دارد و به‌دلیل کشفیاتی همچون تپه «علی کُش» که در هزاره هشتم پیش از میلاد سکونت‌گاه انسان‌ها بوده، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

شهرستان دهلران دارای بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده است که این آثار گواهی بر اهمیت باستان‌شناسی و فرهنگی منطقه هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام، امروز یکشنبه(۷ اردیبهشت) از کشف یک پیکرک سفالی زنانه متعلق به فرهنگ‌های دوران پیش از تاریخ در شهرستان دهلران خبر داد.

«فرزاد شریفی» با ارائه جزئیات این کشف، گفت که پیکرک سفالی زنانه با تزئینات هنری و منحصربه‌فردی مانند خطوط موازی بر صورت، نقش دایره‌ها روی کتف‌ها و طرح‌هایی به‌منظور نمایش گردن‌بند بر گردن ساخته شده است.

وی افزود که این تزئینات نشان‌دهنده سبک هنری و آداب‌ورسوم برجسته دوران‌های تاریخی منطقه است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام یادآور شد: بخشی از این پیکرک به‌ویژه انتهای دست‌ها و پاها دچار آسیب‌دیدگی شده و از بین رفته اما با این وجود، اهمیت فرهنگی این اثر به‌عنوان گواهی از هنر و زندگی اجتماعی در دوران پیش از تاریخ غیرقابل‌انکار است.

پیکرک سفالی کشف شده در دهلران

شریفی تصریح کرد که این پیکرک سفالی توسط یکی از دوستداران میراث‌فرهنگی دهلران در یکی از اماکن تاریخی کشف و به میراث فرهنگی شهرستان تحویل داده شده است.

وی از نقش افراد علاقه‌مند به حفظ آثار تاریخی در کشف و حفاظت از آن‌ها تقدیر کرد و گفت: در هفته میراث فرهنگی از این فرد به‌صورت رسمی تقدیر به‌عمل خواهد آمد.

استان ایلام به دلیل موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی‌اش، همواره یکی از کانون‌های مهم کشفیات باستان‌شناسی بوده است.

کشف این پیکرک در دهلران، که به‌عنوان یکی از کانون‌های پراهمیت تاریخی در ایران شمارش می‌شود، بار دیگر اهمیت تحقیقات و همکاری مردم محلی برای حفاظت از میراث‌فرهنگی را نشان می‌دهد و می‌تواند ابزار مطالعاتی جدیدی درباره هنر، تمدن و تفکر اجتماعی بشر در دوران باستان فراهم کند.

این کشف علاوه بر ارزش فرهنگی، می‌تواند ابزار مفیدی برای مطالعات گسترده‌تر درباره هنر، زندگی و تفکر اجتماعی دوران پیش از تاریخ باشد.





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/