چرا شرکتهای هواپیمایی از افزایش پرواز فرودگاه سنندج استقبال نمیکنند؟

باشگاه خبرنگاران/ به گفته مدیرکل فرودگاههای کردستان، شرایط ویژه جغرافیایی کردستان هواپیماهایی با توان سازگاری پرواز در ارتفاع کم را نیاز دارد .
علی اکبر کمالان اظهار کرد: یکی از مؤلفههای پرواز شرایط هواپیمایی کشور است که در کشورمان صنعت حمل و نقل هوایی بیشترین آسیب را از تحریمها دیده است، ناوگانی که در یک فرودگاه فعالیت دارد باید سازگار ایمنی با آن فرودگاه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به فرودگاه سقز افزود: فرودگاه سقز با توجه به اینکه سیستم روشنایی باند ندارد، صرفاً در طول روز قابلیت پذیرش هواپیما را خواهد داشت.
مدیرکل فرودگاههای کردستان بیان کرد: پروازهای خارجی شبانه در فرودگاه سنندج انجام شده بوده که این، پروازها سفرهای مقامات بوده در شب انجام شده و از این نظر سیستمهای ناوبری فرودگاه شرایط باند و اماکن ترمینالی که در اختیار مسافران است هیچ محدودیتی ندارد.
کمالان با بیان اینکه فرودگاه سنندج مانند بسیاری از فرودگاههای دیگر دنیا که در مناطق کوهستانی واقع شده است، گفت: دیدگاه خلبانان و شرکتهای هواپیمایی که عملیات در آن نیازمند هواپیمای خاص و تیم خلبانی خاص لازم دارد و برای همین از بین تمامی ناوگان هواپیمایی کشور به ناوگان هواپیمایی محدودی رسیدهایم که بتوانند در این فاصله کم از کوهها و عوارض جغرافیایی پرواز ایمنی داشته باشند و نشست و برخاست ایمن داشته باشند، به همین دلیل بسیاری از شرکتهای هواپیمایی که ناوگان سازگار را ندارند مشارکتی در افزایش پروازهای سنندج نداشتند.
وی از شرکتهای هواپیمایی در فرودگاهای کردستان نام برد و افزود: محدود به چند شرکت شدهایم که هواپیماهای سازگار با ما را دارند به شدت کم شده و تعداد هواپیماهای فوکر ۱۰۰ هم در این شرکتها به شدت کم شده است.
مدیرکل فرودگاههای کردستان روزانه ۴ میلیون تقاضای مسافرت با هواپیما در کشور داریم و آنچه که توسط شرکتهای هواپیمایی ارائه میشودحدود ۸۰ هزار صندلی در روز است، نام برد.
کمالان از مسئولان استان درخواست داشت که با جدیت و به صورت مستمر پیگیر افزایش پروازهای استان هستند یکی از پاسخهایی که شرکتهای هواپیمایی در برابر خواسته مسئولان استان دارند این است که تمامی نیازهای پرواز استان را رفع کنند.
وی گفت: فرودگاه سنندج در حوزه زیرساختی فرودگاه سنندج آماده پذیرش هواپیما در هر ساعتی از شبانه روز است.