بهبودیافتگان اعتیاد در کردستان از تسهیلات اشتغالزایی بهرهمند میشوند

مهر/ مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی شهرستان سنندج از درگیر شدن نوجوانان زیر ۱۸ سال به اعتیاد خبر داد و گفت: بهبود یافتگان اعتیاد در کردستان ازتسهیلات اشتغالزایی بهرهمند میشوند.
خبات حاجیمیرزایی اظهار کرد: در حال حاضر تعداد یک کمپ ماده ۱۶ معتادین متجاهر با ظرفیت اسمی ۲۰۰ نفر در شهر سنندج فعال است.
وی همچنین بیان کرد: یک کمپ ماده ۱۵ ویژه آقایان با ظرفیت اسمی ۷۰ نفر و یک کمپ ماده ۱۵ و تبصر ۲ ماده ۱۶ ویژه بانوان با ظرفیت اسمی ۳۰ نفر در سنندج فعال است.
مسئول واحد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی شهرستان سنندج تصریح کرد: یک مرکز جامع با ظرفیت اسمی ۷۰ نفر هم وجود دارد که همگی این مراکز تحت مجوز سازمان بهزیستی در راستای درمان بیماران فعالیت دارند.
حاجیمیرزایی اذعان کرد: مرکز صیانت اجتماعی و حمایت از بهبودیافتگان نیز با ظرفیت اسمی ۴۰ نفر افراد بهبود یافته را که فاقد سرپناه هستند به مدت ۶ ماه و قابل تمدید برای یک دوره دیگر پذیرش میکنند.
وی ادامه داد: افرادی که به صورت تمایلی در مراکز پذیرش میشوند، در صورت عدم توان در پرداخت هزینههای کمپ بر اساس استعلامهای صورت گرفته بخشی از هزینههای کمپ به صورت یارانه به آنها پرداخت میشود.
بهبودیافتگان از خدمات بیمه و حمایت ۵ ساله بهزیستی بهره میبرند
مسئول واحد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی شهرستان سنندج اظهار کرد: این افراد پس از طی دوره درمان و بهبودی یکساله میتوانند از خدمات بیمه با حمایت سازمان بهزیستی تا ۵ سال و تسهیلات اشتغال زایی هم بهره ببرند.
حاجیمیرزایی خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۳ نفر از خدمات بیمه و ۷۲ نفر هم از تسهیلات اشتغال این مراکز تحت پوشش بهزیستی بهره بردند.
وی یادآور شد: متأسفانه موضوع ناراحت کننده اینکه در سالهای اخیر تعداد افراد مراجعه کننده زیر ۱۸ سال رو به افزایش بوده و آمار اعتیاد به سطح مدارس نیز کشیده شده است.
نوجوانان در معرض آسیب اعتیاد هستند
مسئول واحد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی شهرستان سنندج بیان کرد: وقتی نوجوان مهارت خودکنترلی و نه گفتن به گروه همسالان مخرب را ندارند، بیشتر در معرض خطر اعتیاد قرار میگیرد و وقتی خانواده با بلوغ و حساسیتهای دوره نوجوانی سهل انگارانه برخورد میکنند قطعاً گرایش نوجوان به مصرف اعتیاد بیشتر میشود.
حاجیمیرزایی افزود: متأسفانه این شیوع مصرف مواد مخدر در نوجوانان زیر ۱۸ سال یک آژیر خطر اجتماعی است که میطلبد برای مهار آن از اقدامات پیشگیرانه، فرهنگی و البته آسیبزدایی کارشناسانه در پیش گرفت.